Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: könnyed Vidi-győzelem Tallinnban, karnyújtásra a továbbjutás! – VIDEÓVAL

Csütörtök este folytatódott az Európa-liga 2017-2018-as szezonjának selejtezősorozata, a 2. kör odavágóit rendezték. A magyar Videoton észt ellenféllel nézett szembe, méghozzá a Nömme Kaljuval. Az első mérkőzésre Tallinnban került sor, idegenben kellett tehát helytállnia Marko Nikolic csapatának…

89976Scepovic magabiztos büntetője (fotó: vidi.hu)

Zuhogó esőben kezdődött a mérkőzés, nem volt könnyű ilyen körülmények között pontosan játszani. A Nömme már a 3. percben veszélyeztetett, Kirss lerázta magáról Viníciust, éles szögből leadott lövését azonban kivédte Kovácsik. Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen: a 8. percben szögletet végezhetett el a Videoton, nem sikerült felszabadítania az észt védelemnek, hiszen a labda Pátkaihoz került, aki átvette, majd távolról a Kalju hálójába zúdította! 0-1. A mindig oly fontos idegenbeli gólt csakhamar megszerezték a fehérváriak.
A vezető találat után is vendégfölényt láthattunk a pályán, nehezen tudott épkézláb támadást építeni a fekete mezes hazai gárda.

A 25. percben igen közel járt ahhoz a Videoton, hogy megduplázza előnyét: ismét egy szöglet után veszélyeztettek a magyarok, Juhász emelkedett, és felső lécet fejelt! Akcióból ugyanakkor nehezen tudtak egymás védelme mögé kerülni a felek. Bő fél óra elteltével ráadásul állt a játék is, Alidor ütközött ugyanis a bíróval, akit ezt követően ápolni kellett, majd cserét is kért Capela sporttárs.
Ezt követően a félidő hajrájában Suljic és Scepovic közös erővel kialakítottak még egy helyzetet, gól azonban nem született belőle. Az utolsó percekben inkább a Kalju dominált, de képtelen volt szinte lövésig is eljutni az észt együttes.

A második félidő nem is kezdődhetett volna jobban a Vidi számára, hiszen már az első percben büntetőhöz jutott a magyar csapat! Scepovic állt oda, és magabiztosan lőtte a bal felsőbe a labdát. 0-2! Érdekesség, hogy a szerb támadó zsinórban harmadik Európa-liga-meccsén talált be. Alig telt el két perc, máris újabb ziccer alakult ki: Scepovic volt nagyon harcos, megkaparintotta a labdát a bizonytalankodó hazai védelemtől, megjátszotta Lazovicot, aki centikkel tekert Teles kapuja mellé!
Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor egy erőtlen fejesig eljutott a Kalju is, de Kovácsiknak nem okozott gondot Ugge próbálkozása.

A 66. percben viszont már igen komoly lehetőséget dolgozott ki a Nömme, egy szöglet utáni lecsorgót Valikaev gyűjtött be, az öt és feles sarkáról leadott löketét a gólvonal elől sikerült menteni. Rá egy percre Subbotin lőtt kapu mellé! Mondhatni, éledeztek a “rózsaszín párducok”.
Viszont hiába mutatott életjeleket a hazai csapat, a 74. percben mindent eldöntött a Vidi: sakkmattig játszott egy támadást a fehér mezes vendég együttes, Scepovic elhúzta a labdát a kapus mellett, aki kihúzta a lábát. Újabb büntető! A sértett végezte el, és ezt is bevágta. 0-3, ezzel az eredménnyel már a továbbjutás küszöbére lőtte magát a Vidi.
A meccs hajrája se a Kaljuról szólt, nem túl nagy meggyőződéssel tette a dolgát az észt csapat, de a tizenhatos környékén elfogyott a tudomány. A Videoton ritmusváltásai ráadásul komoly gondot okoztak Frantsev alakulatának. Végül könnyedén, három góllal nyertek a fehérváriak, így magabiztos előnnyel várhatják a visszavágót.

Európa-liga, 2. selejtezőkör – 1. mérkőzés:

Nömme Kalju – Videoton 0-3 (0-1)
Helyszín: Tallinn, Kadriorg Stadion; Vezette: J. Capela (portugál)
Gólszerzők: Pátkai (8.), Scepovic (46., 74. – mindkettő büntető)
Sárga lapok: Teles (74.) ill. Pátkai (79.), Hadzic (87.)

Kalju: Teles – Mool, Tjapkin, Ugge, Sidorenkov – Dmitriev, Mbu-Alidor – Kirss (Carlos Santos 69.), Valikaev, Subbotin – Liliu (Neemelo 60.). Vezetőedző: S. Frantsev

Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai, Suljic (Maric 82.) – Lazovic (Barczi 78.), Scepovic (Géresi 75.). Vezetőedző: M. Nikolic

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=nKoeFnswTWo