Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy új tehetség született – ezen a napon történt

Ezen a napon, 1995-ben látta meg a napvilágot a fiatal német tehetség, aki jelenleg a Bayern München kötelékében várja azt, hogy az új Bundesliga idény végre elrajtoljon.

sergegnabry

Serge David Gnabry Stuttgartban született, 1995-ben. Fiatal korában számos klubnál megfordult. Édesapja elefántcsontparti, míg édesanyja német. Amikor még bontogatta a szárnyait nem volt egyértelmű, hogy melyik sportág mellett teszi le a voksát, mivel kiváló sprinter volt, így az atlétika sem volt nála kizárva, végül mégis csak a futball mellett döntött.

11 évesen, 2006-ban került a VfB Stuttgart csapatához, ahol 2011-ig csiszolódott, amikor 100,000 euró ellenében sikerült megegyezniük az Arsenallal, így Gnabry Angliában folytatta a pályafutását. Kezdetben az U18-as csapatban rúgta a bőrt, azonban a teljesítménye meggyőzte a vezetést arról, hogy a tartalékok között is bevethető, így itt is játszhatott 6 meccset, és kétszer eredményes is volt. A felnőttek között 2012-ben debütált a Coventry City ellen ligakupa mérkőzésen. Októberben pályára léphetett a Norwich City ellen 1:0-ra elbukott Premier League találkozón. A 2013-14-es kiírásban a Swansea City ellen 2:1-re megnyert találkozón lőtte az első gólját a ligában az Arsenal színeiben. A 2014-15-ös szezont sérülések tarkították, így a játékpercei nagyban redukálódtak. 2015 augusztusában a több játéklehetőség reményében kölcsönbe került a West Bromhoz.

Egy évvel később Gnabry 5 millió fontért váltott, és a Bundesligában is letette a névjegyét. A Werder Bremen együtteséhez csatlakozott. Wenger marasztalni akarta még, ám a kevés játéklehetőség miatt a középpályás inkább a távozás mellett döntött. Az első gólját 2016 szeptemberében lőtte a Borussia Mönchengladbach ellen 4:1-re elbukott találkozón. A Bremenben csupán egy szezont töltött, de gólokkal így sem maradt adós, mivel 27 pályára lépéséből 11-szer betalált.

2017 június 11-én a Bayern München bejelentette, hogy három évre szerződtette a fiatal középpályást.

2016 november 4-én kapta meg a meghívóját a német válogatottba. Meg is hálálta a bizalmat, mivel a San Marino ellen 8:0-ra megnyert vb-selejtezőn 3 találttal járult hozzá a sikerhez.

Ha kíváncsi, hogy milyen jeles futballesemény történt a tegnapi napon, kattintson ide!

kép: dfb

Nagy Gábor