Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Lukaku gólja döntött a Manchester javára! – videóval

Közép-európai idő szerint ma késő hajnalban folytatódott a Manchester United amerikai felkészülési mérkőzések-sorozata. Ezúttal a Vörös Ördögök a Real Salt Lake otthonában léptek fel, s megszületett az új szerzemény, Lukaku első gólja, ami ráadásul mindent eldöntőnek bizonyult! A hajnali órákban pályán volt még a szintén a Salt Lake csapatával egyetemben az MLS-ben szereplő Columbus Crew, amely szintén egy európai topliga klubját, a Bundesligás Eintracht Frankfurtot fogadta. Közép-Amerikában is, egészen pontosan Mexikóban is vendégszerepelt egy európai elitbe tartozó együttes, ugyanis a Porto a Cruz Azul ellen lépett pályára.

_96982129_lukaku_reutersLukaku (középen) az első gólját szerezve a Manchester United színeiben tudta eldönteni a hajnali meccset! (forrás: bbc.com)

A Manchester United az amerikai túrája során lejátszotta második meccsét is, a Los Angeles Galaxy elleni sikert (5-2) követően ismét egy MLS-ben szereplő klub ellen. Ezúttal a Real Salt Lake volt a José Mourinho által irányított együttes házigazdája.

Viszonylag hamar, már a 23. minutumban megszületett a meccs első gólja, ami igencsak szépre sikeredett, és a hazaiak örülhettek! Kiugrását követően lerázta védőjét Marcelo Silva, majd Pereira kapus mellett a labdát sikeresen a hálóba pöckölte, így pedig góllal debütált a Salt Lake új szerzeménye (1-0)! Még a szünet előtt jött az egyenlítés a manchesteri vörösök részéről – Mkhitaryan újból eredményes volt a múltkori barátságos találkozó után is, ezúttal pedig közel 17 méterről vágta be a labdát a kapuba (1-1)! De ezzel még nem ért véget a manchesteri gólok sora, hiszen a United még a fordulás előtt fordított is! A 38. minutumban a Manchester új sztárigazolása is első alkalommal talált be, vagyis Lukaku szerzett előnyt a vendégeknek! A belga támadó a kapust kicselezve vágta be a labdát, ezzel tehát United mezben először volt eredményes (1-2)!

IMG_20170718_085216Bámulatos környezetben játszhattak a felek a Real Salt Lake otthonában (forrás: twitter.com/RealSaltLake)

A fordulást követően – a hazaiknál még az első félidőben – a Unitednél jött a sorcsere. A folytatásban azonban már gól nem esett, ugyanakkor a Manchesternél Valencia azonnali kiállítás miatt volt kénytelen elhagyni a pályát a 68. minutumban. emberelőnye ellenére tehát már a Real sem talált be. A manchesteri alakulat eddig tehát kettőből kettőt nyert meg USA-ban a felkészülés során, ám elég kiegyenlített volt góloktól eltekintve ez a találkozó. 3-3 kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel, és összesen 10-11 volt a próbálkozások aránya, amikből az a 3 sikeresen eltalálta a kapukat. Szögletek terén is döntetlen volt (5-5), ebből pedig jól látszik, hogy volt esélye a Salt Lake számára legalább az ikszre, de ezúttal is Mourinho legénysége örülhetett.

Real Salt Lake – Manchester United • 1-2 (1-2)
Helyszín: Rio Tinto Stadium – 20.241 néző
Gólszerzők: Luis Silva (23.), ill. Mkhitaryan (29.), Lukaku (39.)
Kiállítás: -, ill. Valencia (68.)

https://youtu.be/dUWc287HNsk


A Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt csapata is egy MLS-es ellenféllel játszott, még a hajnali órákban a Manchester meccsét jóval megelőzően, a Columbus Crew otthonában.

A Frankfurt számára ezen a nyáron nem igazán megy eddig az Egyesült Államokbeli élvonal klubjai ellen. Az Eintracht harmadik meccse volt ez most nyáron ez MLS-klubbal szemben, és most sem tudott nyerni a német együttes. Kamara a 26. minutumban szerzett gólja végül mindent eldöntőnek bizonyult, tehát egy találattal győzedelmeskedett a Columbus. Az Eintracht nemrég a San José Earthquakes ellen kapott ki 4-1-re, majd az MLS címvédője, azaz a Seattle Sounders ellen játszott 1-1-es döntetlent. A frankfurti egyesület számára ez volt az utolsó meccs a felkészülés során USA-ban is egyben, és nem éppen alakult jól az Eintracht számára az amerikai túra, melyet nyeretlenül zárt a német élvonalbeli gárda.

Columbus Crew – Eintracht Frankfurt • 1-0 (1-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium
Gólszerzők: Kamara (26.), ill.


A Manchester United meccsével egyidőben, a mexikói Cruz Azul a portugál FC Portót látta vendégül. Gólok a rendes játékidőben ezen a találkozón nem estek, végül pedig büntetők döntöttek, s a tizenegyespárbajban a közép-amerikai klub bizonyult jobbnak 3-2-re. A Porto számára a bajnokság vége óta ez volt az első felkészülési mérkőzés.

Cruz Azul – FC Porto • 0-0, büntetőkkel: 3-2

Nagy Dávid