Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Elsöprő angol és sima spanyol győzelem – videóval

Ma este folytatódtak a 12. női labdarúgó Európa-bajnokság küzdelmei Hollandiában, ahol a D-csoport mérkőzéseivel véget ért az első forduló. Az angolok féltucat gólt rámoltak be, Taylor mesterhármasig jutott, ezzel pedig rekorder lett, és egyet sem kapott válogatottja, míg a spanyolok nem ilyen fölényesen, de szintén simán nyertek. Mindkét ország nemzeti csapata szintén szigetországbeli ellenfélt nyomott le.

2486790_w1 (1)Jodie Taylor történelmet írt! Az angol hölgy lett a harmadik, egy meccsen triplázni képes labdarúgó az Eb-k történetében, ráadásul 20 évet kellett az újabb mesterhármasra várni! (forrás: uefa.com)

Annak ellenére, hogy az Anglia – Skócia szigetországbeli derbin az angoloknak állt alapból a zászló – a végeredményt tekintve pedig elsöprő hengerlés lett a találkozóból -, mégis a skótoknak is akadtak lehetőségeik, de ellenfelük több lehetőséggel bírtak, és helyzet kihasználásuk is nagyon jóra sikeredett.

Az angolok lehengerlő győzelmének az alapját az a Taylor adta meg, aki mesterhármast szerzett – első két gólját a 11., valamint a 26. percben szerezte, majd a fordulás után kevéssel is betalált. Akkor már 4-0 volt az angolok javára, ugyanis az első félidőben még White is gólt lőtt a 32. minutumban. Mezőnyben is jobb volt Anglia, a hajrában pedig még két találatot összehoztak Nobbs, valamint Duggan révén. A vége tehát féltucatnyi angol góllal Skócia 6-0-s legyőzése lett!

Taylor mesterhármasa volt csupán a harmadik triplázás egy meccsen a női Eb-k történetében, legutóbb pedig Jodie kisasszony három találatát megelőzően 1997-ben tudott ilyen teljesítményt nyújtani a francia Angélique Roujas az oroszok ellen 3-1-re megnyert meccsen.

Az angolok egyébiránt csapatként is nagy sikert értek el, amihez nagyon kellett Taylor is – Anglia női válogatottja 2005 óta először tudott győzelemmel kezdeni nemzetközi tornán, ráadásul ekkora különbséggel Eb-n még egy nemzeti csapat sem tudott nyerni!

Női Európa-bajnokság, Hollandia • D-csoport, 1. forduló
Anglia – Skócia • 6-0 (3-0)
Helyszín: Stadion Galgenwaard, Utrecht
Gólszerzők: Taylor (11., 26., 53.), White (32.), Nobbs (87.), Duggan (90+4.), ill.


2486728_w1Lövésekből nem volt hiány spanyol részről – 17 próbálkozásából 8 ment kapura, 2 pedig be is akadt (forrás: uefa.com)

Az est korábbi mérkőzésén szintén két szigetország válogatottja csapott össze, az Ibériai-félsziget szomszédjai, vagyis Spanyolország és Portugália.

A spanyolok egy félidő alatt lerendezték a dolgokat, és bezsebelték a három pontot. Losada nagyszerű befejezése nyomán kerültek előnybe a 23. percben a hispánok, majd Sampedro szünet előtti fejese megduplázta az előnyt. Végig elképesztő fölényben játszottak a spanyolok, akik csoda, hogy csak két gólt szereztek, ugyanis 17 próbálkozásukból 8 talált kaput, míg portugál részről egy kísérlet jött össze, de kapura nem ment a labda. A lefújásig nem növelték már az előnyüket a spanyolok, így 2-0 lett a D-csoport nyitómeccsének végeredménye.

Női Európa-bajnokság, Hollandia • D-csoport, 1. forduló
Spanyolország – Portugália • 2-0 (2-0)
Helyszín: Stadion De Vijverberg, Doetinchem
Gólszerzők: Losada (23.), Sampedro (42.), ill.

https://youtu.be/xtaq71CwRr0


A D-csoport állás az 1. forduló után

IMG_20170719_233555

Holnap este folytatódnak a hollandiai Eb küzdelemei a hölgyeknél, így természetesen arról a játéknapról is beszámolunk, mellyel megkezdődik a csoportkör második fordulója!

Nagy Dávid