Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Döntetlennel lépett tovább a Vidi

Habár végig mezőnyfölényben futballozott, és helyzeteket dolgozott ki a fehérvári alakulat, meg kellett elégednie a döntetlennel.

90164

Lazovic góljával dőlt el végképp a továbbjutás. – fotó: vidi.hu

1. félidő:

Ahogyan Marko Nikolic fogalmazott a találkozó előtti sajtótájékoztatón, a Videoton valóban úgy kezdte a Nömme Kalju elleni mérkőzést, mintha ez az egy találkozó döntene a továbbjutásról. A szerb szakember ezúttal csak a kispadra nevezte Marko Scepovicsot, akinek a helyén Mirko Maric kezdett. A vendégeknél mindössze a kapuban volt változás, Teles helyett most Londak védett az első félidőben. Több nagy helyzetet is ki tudott alakítani Nikolic együttese, ám ezek rendre kimaradtak. Pedig Lazovic, majd Nego, és Stopira előtt is ott volt a lehetőség, hogy vezetést szerezzen a Vidi, ám vagy mellé-fölé ment a lövés/fejes, vagy Londak védett hatalmasat, mint Nego fejesénél. Kisebb helyzetek adódtak a másik oldalon is, ám Kovácsiknak bravúrt nem kellett bemutatnia. Aztán előbb Nikolicsnak, majd Francev mesternek kellett kényszerűségből cserélni. A magyar együttes trénere Viníciust veszítette el alig félóra játék után, aki egy szerelés közben sérült meg. A félidő hajrájában viszont pozitív események történtek: Suljic remek tekerését követően Lazovic csúsztatott a hiába vetődő Londak mellett a kapuba, ezzel tulajdonképpen végleg elvarrta a szálakat a szerb támadó. Londak viszont nem sokkal később olyan szerencsétlenül ütközött Stopirával, hogy a szünetben le kellett cserélni.

2. félidő:

Változtatással indult tehát a második negyvenöt perc, egyben hidegzuhannyal. Varga borította fel a tizenhatoson belül az egyik észt játékost, a horvát spori pedig befújta a büntetőt, melyet Dmitrijev értékesített. Ezt követően hiába váltott a magyar együttes, és érkezett Géresi Krisztián is, meddő mezőnyfölényben futballozott a Videoton. Helyzetbe sem nagyon tudott kerülni a házigazda, míg az észtek olykor igencsak megnehezítették a piros-kékek dolgát, hiszen igyekeztek már a félpályán letámadni. De aztán a hajrában újra nyomást helyezett ellenfelére a magyar csapat, és ahogyan a mérkőzés egy-egy ziccerénél, a gólvonalról mentettek a fehérmezesek. Ugyanakkor az látszott, hogy hiába a mezőnyfölény, váratlan húzás ezúttal nem jött, így szenvedősre sikeredett az összecsapás. A lényeg ugyan a továbbjutás, viszont a francia Bordeaux ellen vélhetően kevés lesz a mutatott játék. S a hajrában ott lehetett volna a második is, ha nem véd bravúrral Teles. Összességében megérdemelten jutott tovább a fehérvári gárda, ugyanakkor érdekes, hogy a Balzan elleni második meccs után ismét csak döntetlenre futotta.

Videoton – Nömme Kalju 1-1 (1-0)
Helyszín: Pancho Aréna – 2000 néző; Vezette: Zebec (horvát)
Gólszerzők: Lazovic (37.), Maric (79.) ill. Dmitrijev (50., 11-esből)
Sárga: Vinícius (22.) ill. Sidorenkov (13.), Ugge (25.), Dmitrijev (64.)
Kiállítás: – ill. –

Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinícius (Fejes, 24.), Juhász, Stopira (Szabó B., 61.) – Hadzic, Varga J. – Nego, Lazovic (Géresi, 58.), Suljic – Maric. Vezetőedző: Marko Nikolic

Nömme Kalju: Londak (Teles, a szünetben) – Mool, Tjapkin, Ugge, Sidorenkov – Subbotin, Mbu-Alidor, Kirss (C. Santos, 68.) – Dmitrijev, Valikaev – Liliu (Neemelo, 75.). Vezetőedző: Serhej Francev

Továbbjutott a Videoton 4-1-es összesítéssel.

Gavalovits Sándor