Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Mintha nulla-nulláról indulna – előzetes

Magabiztos előnyből várja a csütörtök esti visszavágót a Videoton az Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóján a Nömme Kalju ellen, és szeretnék a második összecsapást is magabiztosan megnyerni.

35865_96NfqSJGTOMarko Scepovic (44) góljaira a visszavágón is szükség lesz. – fotó: vidi.hu

Döntetlennel hangoltak a kupavisszavágóra a fehérváriak, akik a Balmazújváros ellen veszítettek pontokat a vasárnapi bajnoki nyitányon, de érthetően csak a győzelmet tartja elfogadhatónak Marko Nikolic, aki szerint azonban hiba lenne lebecsülni az észt Nömme Kaljut. “A három nulla jó eredménynek számít, de mindenki tudja, a párharc addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja a második meccset – így Marko Nikolic a Videoton mestere. – Úgy kell pályára lépnünk, mintha ez az egy összecsapás döntene a továbbjutásról. Tétmérkőzést még nem veszítettünk ebben az idényben, s ezt szeretnénk folytatni. Azért is akarunk nyerni, hogy a magyar csapatok az UEFA-pontszámításnál kedvezőbb helyzetbe kerüljenek.”

S hogy mire számít ellenfelétől a piros-kékek szerb trénere? Az első összecsapás tapasztalataiból merítve nem meglepetés, hogy sknadináv stílusról beszélt Nikolic. “Szerintem tipikus skandináv futballt játszanak az észtek. Van bennük potenciál, éppen ezért nem szabad elfelejteni, hogy a kinti összecsapáson előttük is adódott egy-két helyzet. Arra kell figyelnünk, itthon lehetőleg egyet se adjunk a Kaljunak. Szeretnénk eljutni a csoportkörbe, márpedig ez azt jelentené, hogy sokáig mi is szerda-szombat ritmusban játszanánk. Hogy mi lehet a Bordeaux ellen? Egyelőre csak a Kalju elleni összecsapással foglalkozunk.”

Az biztos, hogy két játékos, Kovács István és Fiola Attila sérülés miatt nem léphet pályára, illetve a frissen bejelentett nigéria Ezekiel Henty sem bevethető csütörtök este. Mint azt Nikolic kiemelte, még két-három futballista érkezése várható a napokban, akik reményei szerint erősségei lesznek a csapatnak.

Az első találkozón magabiztos 3-0-ás előnyt szerzett a Videoton. A gólokat Pátkai Máté, és Marko Scepovic szerezték. A szerb csatár duplázott Tallinban, s ahogyan az El-ben eddig, most is szeretne betalálni.

A találkozót egyébként horvát játékvezető vezeti: Mario Zebec dirigál majd. Az előző körben a Torpedo Kutaiszi-Trencín találkozón fújta a sípot. Az előző idényben tizenkilenc összecsapáson 97 sárga lapot, és három piros lapot osztott ki, illetve emellett hat büntetőt fújt be, tehát elmondható, hogy egy mérsékelten szigorú játékvezetőt kapott a Videoton.

Videoton – Nömme Kalju – tv.: Duna World
Pancho Aréna, 21.00, vezeti: Mario Zebec
Az első mérkőzésen: 3-0.

Gavalovits Sándor