Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Büntetőkkel maradt alul az AS Roma – videóval

Az észak-amerikai kontinensen is útjára indult a labda a nyári felkészülési időszak legrangosabb eseményén, azaz a Bajnokok Nemzetközi Kupájában. Mára virradóra az olasz élvonal elmúlt idényében második helyet megszerző AS Roma a francia PSG-vel csapott össze.

IMG_20170720_072626Dzeko sem tudott segíteni a Román, mely a PSG-től büntetőkkel kapott ki (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

Az AS Roma együttese a PSG elleni találkozó első félidejében igencsak alárendelt szerepet játszott, és még csak kaput eltaláló lövésig sem jutott. Ezzel szemben a párizsi csapatnak sikerült betalálnia is! A 36. minutumban Jesé labdája után Marquinhos volt eredményes (0-1)! A szünetig ezután már egy találat sem született, így a francia fővárosi alakulatnál örülhettek jobban.

Ám a folytatásban a Farkasoknak összejött az egyenlítés! A fordulást követően felborult a pálya, s már egyáltalán nem a PSG volt veszélyes ellenfele kapujára, hanem a Roma a párizsiakéra. A 60. percben Sadiq balos lökete akadt be, ezzel lett egál (1-1)!

Ezek után még mindkét oldalon akadt lehetőség, de a hajraban a PSG eldönthette volna a meccset, ehelyett az iksz miatt jött a büntetőpárbajban!

IMG_20170720_072623Mindkét csapatnak jutott egy jó félidő, végül pedig nem a PSG csúszott el (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

A tizenegyesrúgásokat a PSG kezdte, és Lucas nem is hibázott, ahogy Peres is belőtte a Roma büntetőjét (1-1).

A második sorozatban is hasonló volt a felállás – Nkunku, és Naingollan lábai sem remegtek meg (2-2).

A harmadik sorozatban viszont nem alakult minden úgy, mint addig. A PSG ezúttal sem hibázott, Callegari belőtte tizenegyesét, ám Gerson nem, a Roma játékosa nem találta el a kaput, így a francia klubnál volt az előny (2-3).

Edouard magabiztosabbá tette a PSG előnyét, viszont De Rossi révén igyekeztek tartania a lépést a Farkasok, és esélyt adni maguknak a győzelemre (3-4).

Viszont az ötödik sorozatban Marquinhos-on múlt minden, ő pedig betalált, ezzel a PSG nyerte meg ezt a rangadót, egy kiélezett tizenegyespárbajt követően (4-5)!

AS Roma – PSG • 1-1 (0-1), b.u.: 4-5
Helyszín: Comerica Park, Detroit
Gólszerzők: Umar Sadiq (60.), ill. Marquinhos (36.)

Nagy Dávid