Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Hollandia már fél lábbal a negyeddöntőben! – videóval

Ma kora este kezdetét vette a hollandiai női Európa-bajnokság második csoportköre. Elsőként a nyitányon a házigazdától nagy meglepetésre vereséget szenvedő Norvégia játszott Belgiummal, míg az est későbbi találkozóján a hollandok a szintén jóval esélyesebb dánokat is meglepték volna. Ez össze is jött, a házigazda pedig így már fél lábbal ott van a negyeddöntőben, de izgalmas végjáték várható még a harmadik fordulóban is.

IMG_20170720_232056Spitse nagy eséllyel már a negyeddöntőbe lőtte a házigazda hollandokat! (forrás: twitter.com/WomensEuro2017)

A házigazda Hollandia az első fordulóban nyújtott nagyszerű sikerét követően másodjára is nyerni tudott, ezzel pedig lényegében már ott is vannak a hollandok a negyeddöntőben, de matematikailag még lemaradhatnak róla, viszont erre így már kicsi az esély.

Spitse viszonylag korai, 20. percben lőtt tizengyesének köszönhetően maradt száz százalékos a házigazda, amely újabb északi ellenfelet győzött le, ezúttal Dániát. A mai meccs papírformáját tekintve egyébként is Hollandiának állt a zászló, mégis amit eddig elérték már ezen az Eb-n a hazai hölgyek, már szép teljesítmény! A dánoknak egyébként még van esélyük bőven a továbbjutásra, hiszen a hollandok mögött két válogatottnak is reális esélye van a negyeddöntőre, akár még a házigazda is kieshet.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA • A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Hollandia – Dánia • 1-0 (1-0)
Helyszín: Sparta Stadion, Rotterdam
Gólszerzők: Spitse (20. – büntetőből), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


 

IMG_20170720_232128A belgák lényegében nagy eséllyel kifejtették a legutóbbi Eb ezüstérmesét! (forrás: twitter.com/WomensEuro2017)

Az est korábbi meccsének a norvég – belga első félideje nem volt valami izgalmas, de a játék kiegyenlítetten zajlott, gól azonban nem született a két, az Eb-t vereséggel kezdő válogatott meccsén.

A fordulás olyan terén is fordulatot hozott, hogy a norvégok már kaput eltaláló lövésig sem jutottak, míg a belgák továbbra is jól próbálkoztak, olyannyira, hogy két próbálkozásuk be is akadt! Az 59. percben Van Gorp, míg a 67.-ben Cayman volt eredményes. Ezzel a két találattal ki is alakult a végeredmény, a belgáknak már megvan az első győzelmük, míg a norvégok továbbra is 0 ponttal állnak, így nagy eséllyel az északiak ki is esnek, továbbjutásukhoz nem kis csodára lenne szükség. A belgák számára nem csak szimplán a továbbjutásra lett esély, hanem ez volt az első győzelmük az Eb-k történetében!

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, HOLLANDIA • A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Norvégia – Belgium • 0-2 (0-0)
Helyszín: Rat Verlegh Stadion, Breda
Gólszerzők: – , ill. Van Gorp (59.), Cayman (67.)

https://youtu.be/gOZv99XfEjQ


Az A-csoport állása a 2. fordulót követően

IMG_20170720_231747

Holnap folytatódnak a második fordulós küzdelmek a csoportkörben, melyről szintén nem maradnak le, ha a Fociclub.hu-ra kattintanak!

Nagy Dávid