Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék nagyszerű szériája szakadt meg – videóval

A Gold Cup végéhez közeledve mára virradó hajnalban és ma este folytatódott az észak-amerikai profiliga, azaz az MLS. Pályán voltak Nikolicsék, akiknek 11 meccses veretlenségi sorozatuk szakadt meg a menetelő New York City otthonában. A hajnali meccsen az Orlando a hajrában bukott el.

IMG_20170722_230031Villa, a New York City csapatkapitánya ma is betalált, Nikolicséknak pedig nagy szériájuk szakadt meg (forrás: twitter.com/NYCFC)

Hiába volt óriási fölénye – akár Herrera 12. percben való kiállítása után – a Chicago Fire-nek a New York City otthonában, az eddig Nikoliccsal nagyszerűen menetelő gárda alulmaradt a metropoliszban.

Az első játékrész nem hozott gólt, pedig mindkét klubnak 2-2 kapura irányuló próbálkozása volt. A fordulás után viszont kevéssel jött Villa, majd három perccel rá, az 50. minutumban Brillant növelte a City előnyét, így volt 2-0 az állás. Nikolicsék sem tétlenkedtek, ugyanis a szünetben becserélt Accamnak tíz perc sem kellett, és máris szépített. Ez azonban csak tényleg a szépítéshez volt elég, ugyanis ezek után a lefújásig nem változott az állás. A Chicago csapatának 25(!) lövése volt, ebből 9 ment kapura, míg a hazaiak 15 próbálkozásából 6, ezekből pedig 2 a kapuban is landolt.

11 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg ezzel a ligában Nikolicséknak – a magyar ász végig a pályán volt -, míg az immár 14 gólos Villa vezényletével a második Fire nyakán van, csupán egy pontra a New York City.

New York City – Chicago Fire • 2-1 (0-0)
Helyszín: Yankee Stadium
Gólszerzők: Villa (47.), Brillant (50.), ill. Accam (54.)
Kiállítás: Herrera (12.), ill. –


Mára virradó hajnalban folytatódtak meg az MLS küzdelmei. Akkor az Orlando City az újonc Atlanta United csapatát fogadta. A hajráig góltalan meccset végül a 86. minutumban a vendégek javára Villalba döntötte el. Összességében kiegyenlített volt a végletekig a meccs, melynek végén mégis az egyik klub három ponttal búcsúzhatott.

Orlando City – Atlanta United • 0-1 (0-0)
Helyszín: Orlando City Stadium
Gólszerzők: – , ill. Villalba (86.)

Nagy Dávid