Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Neymar parádézott, a Barca visszavágott a Juvénak! – videóval

Megkezdte szereplését a Juventus és a Barcelona is az Észak-Amerikában esedékes Bajnokok Nemzetközi Kupájában. A két nívós együttes egymás ellen lépett a pályára az USA-ban, a gránátvörös-kék alakulat pedig az elmúlt szezonbeli BL-kiesés után vágott vissza a Zebráknak.

IMG_20170723_043229Neymar elképesztően nagyot játszott, és vezette győzelemre csapatát a Juve ellen! (forrás: twitter.com/FCBarcelona)

BAJNOKOK NEMZETKÖZI KUPÁJA, USA

A nagyszerű New York-i MetLife Stadium gyepén csapott össze egymással magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradó éjjel a Juventus és a Barcelona a Bajnokok Nemzetközi Kupájában! Igazi rangadó volt tehát a javából ez a meccs, melyen végül egy manapság a sportsajtóban elég sokat látott játékos villant kétszer is.

Neymar már a 15. percben megszerezte a Barca számára a vezetést, miután Paco Alcacerrel kettő az egyben rohanhattak Buffon kapujára (0-1)! A PSG-vel egyre gyakrabban szóba kerülő brazil – bárhogy is alakul a jövője – a Barca játékosa, ezt pedig 11 perccel első gólja után egy újabbal igazolta, és azt, hogy nagyon is a topon van! A 26. minutumban Neymar a másik ász, Messi passza után jutott túl a Juve védőin, majd verte újra Buffont az egymás elleni csatában másodjára. A brazil fáradhatatlan volt, és második góljánál még parádésabb teljesítményt nyújtott (0-2)! A Valverde-éra tehát jól indult a katalánoknál, a Barca pedig a szünetre 2-0-s előnnyel vonulhatott, a sokak által már PSG mezbe bújtatott Neymartól.

A Juve az első félidőben kaput sem talált, a másodikban már igen, amikor a szépítés is összejött, de továbbra is nagyon dominált a Barca, melynek sok-sok lehetősége adódott a gólszerzésre a meccs során. A torinói klub igyekezett viszont zárkózni, s a 63. percben Dybala keresztlabdáját Chiellini fejelte be a Cilessent váltó Ortola kapujába (1-2)! A szépítés meglett ugyan, és Neymar sem volt már a pályán, aki a Buffont váltó Szczesnynek így nem tudott gólt lőni, ám mások sem találták be ezután egyik oldalon sem, így pedig a Barca győzelemmel kezdte a nyári felkészülési tornát a jenkiknél.

IMG_20170723_043235A nagyszerű New York-i MetLife Stadium lelátóin több, mint 82 ezer ember láthatta a Barca Juve elleni rangadón aratott sikerét! (forrás: twitter.com/FCBarcelona)

A Barca nagyon erősnek tűnik, amely lényegében mutatott játék terén (is) simán felülmúlta a legutóbbi BL-döntős, és a Barcát a sorozatból pont kiejtő Juventust.

Juventus – FC Barcelona • 1-2 (0-2)
Helyszín: MetLife Stadium, New York – 82.104 néző
Gólszerzők: Chiellini (63.), ill. Neymar (16., 25.)

https://youtu.be/GcSnGOdxLYY


A tabella állása

IMG_20170723_043933

A torna egyébként ma este is zajlik tovább, ráadásul a Real Madrid – Manchester United rangadóval, melyet közép-európai idő szerint késő este (23:00) rendeznek meg, mi pedig arról a találkozóról is beszámolunk, ahogy a nyári kupa összes meccséről is!

Nagy Dávid