Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Meglepetésre botlott a Toronto; gólparádé a Los Angeles meccsén – videóval

Tegnap késő este és mára virradó hajnalban folytatódtak az észak-amerikai profiliga, azaz az MLS küzdelmei. A New York City után a másik városi klub, a Red Bulls is nyert, míg a Toronto meglepetésre az utolsó előtti klubot fogadva botlott, az elmúlt szezon alapszakaszának győztese pedig idegenben nyert. A New England otthonában a vendég a Los Angeles Galaxy csapata volt, amely 7 gólos meccset játszva maradt alul.

IMG_20170723_090817Hiába vezetett a Toronto hazai pályán, végül nem bírt el a nyugati utolsó helyezett Colorado Rapids csapatával (forrás: twitter.com/MLS)

Már ma hajnalban jártunk, amikor is Torontóban is útjára indult a labda. A hazai klub volt a keleti utolsó, Colorado Rapids csapatával szemben a favorit.

Ennek megfelelően is indult a meccs, hiszen Chapman már az ötödik percben előnyt szerzett a kanadai klubnak (1-0)! A vezetés kitartott a szünetig is, bár az egygólos előny annyira megnyugtató nem lehetett, bár nagy volt a fölénye a Torontónak. Ezzel szemben a folytatásban jött a pontmentés, ezzel együtt a meglepetés! A 76. minutumban Badji hozta össze a Colorado számára a pontszerzést, úgy, hogy a Toronto a szünet után csupán egyszer talált kaput, míg a Rapids háromszor, így a győzelem is összejöhetett volna a vendégeknek. A vége tehát 1-1 lett, ezzel is borult a papírforma.

Botlása ellenére a Toronto így is a Keleti Főcsoport éllovasa, míg pontszerzésével is csak az utolsó nyugaton a Colorado.

Toronto FC – Colorado Rapids • 1-1 (1-0)
Helyszín: BMO Field, Toronto – 28.060 néző
Gólszerzők: Chapman (5.), ill. Badji (76.)


Még tegnap késő este az újonc Minnesota otthonában a New York Red Bulls volt a vendég.

A metropolisz klubja már a 16. percben előnybe került, a nagyszerű szezont futó osztrák Royer révén, aki már ezzel 8. alkalommal volt eredményes az idényben (0-1)! A szünetig már több gól nem esett, ám a tavalyi szezon gólkirálya, az idén ezzel 10 találatig jutó Bradley Wright-Phillips duplázta meg a 67. percben a New York-i előnyt az első gólt jegyző Rover labdája után (0-2), majd a legvégén a Red Bulls saját nevelésű játékosa, Muyl tette fel a pontot az i-re (0-3)! A vége tehát sima vendég siker lett, habár voltak lehetőségei a Minnesotának is, egyet sem sikerült a hazaiaknak gólra váltaniuk.

Győzelmével a New York Red Bulls a Keleti Főcsoport 5. helyén áll, míg a Minnesota nyugaton az utolsó, azaz a 11. pozícióban tanyázik.

Minnesota United – New York Red Bulls • 0-3 (0-1)
Helyszín: TCF Bank Stadium, Minneapolis – 20.022 néző
Gólszerzők: – , ill. Royer (16.), Bradley Wright-Phillips (67.), Muyl (90.)


A Toronto meccsével egyidőben Washingtonban is meccs volt – a DC United az egyik texasi nagyágyút, a Houston Dynamo csapatát látta vendégül.

Az idén gyengélkedő DC United nem a mai meccsen talált régi önmagára, főként úgy, hogy az elején jött a hidegzuhany, és 11 perc alatt szerzett három gólt a Houston! Elsőként a 6. minutumban Wenger volt eredményes, majd Manotas a 15.-ben – mindkettejük számára Alex volt az előkészítő. A 17. percben pedig már 0-3 volt, amikor is az első gólt szerző Wenger lett a kiszolgáló, a találatot pedig Rodriguez szerezte! Az első félidőben több gól már nem is esett, a hazaiak számára éppen elég is volt ennyi, alighanem a vendégeknek is, hisz magabiztos előnnyel mehettek pihenni.

A fordulást követően a szépítés azért csak összejött, hiszen a 62. percben Boswell volt eredményes. Ezzel alakult ki az 1-3-as végeredmény. Érdekesség, hogy az első félidőben is nagyon dominált mezőnyben a DC, amelynek a meccs során akadtak is lehetőségei, ám a Houston jól használta ki a sajátjait, ebben rejlett a mai győzelem kulcsa.

A Houston jelenleg nyugaton a harmadik helyen áll, míg a DC United az utolsó keleten.

DC United – Houston Dynamo • 1-3 (0-3)
Helyszín: RFK Stadium, Washington, DC – 15.321 néző
Gólszerzők: Boswell (62.), ill. Wenger (6.), Manotas (15.), Rodriguez (17.)


A New England Revolution – Los Angeles Galaxy egy igazán fordulatos és gólgazdag találkozóra sikeredett ma hajnalban!

A hazaiak kicsivel több, mint negyedóra elteltével már vezettek Nguyen révén, de az egyenlítés már jött is a 22. percben, Steres révén, Alessandrini pedig az asszisztért felelt (1-1). Azért a szünetre vonulva mégiscsak a hazaiak örülhettek, ugyanis Kamara a 34. percben előnyt szerzett a Revolution számára (2-1)!

A folytatásban, nem is kevéssel a fordulás után újból jött Steres, akinek duplája egált ért (2-2)! Ha pedig már ő duplázott, jött Bunbury is, aki 3 perc leforgása alatt a 73. percre 4-2-re módosította az állást! Nem sokkal ezután Lassiter révén még ugyan szépített a Galaxy (4-3), de több találat a 79. perc után már nem született, így egy izgalmas, fordulatos meccset bukott el idegenben a kaliforniai gárda. Ez most nem a Los Angeles időszaka, ugyanis a nyugati klub zsinórban ezzel a negyedik bajnokiját bukta el, ha pedig a US Open Kupát is ide vesszük, akkor már az ötödiket! Ezzel szemben a New England két vesztes bajnoki – és egy kupabeli vereség után – tudott újra nyerni!

A New England Revolution jelenleg viszont csupán az utolsó előtti, 10. helyet foglalja el keleten, míg nyugaton csak eggyel előrébb van a Los Angeles Galaxy.

New England Revolution – Los Angeles Galaxy • 4-3 (2-1)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 27.441 néző
Gólszerzők: Nguyen (16.), Kamara (34.), Bunbury (70., 73.), ill. Steres (22., 53.), Lassiter (79.)


Pályán volt ma hajnalban még a tavalyi alapszakasz győztese, azaz az FC Dallas. A texasi klub Kanadában, a Montreal Impact otthonában vendégszerepelt.

A 23. percben Salazar szerzett gólt, mellyel a hazaiak kerültek előnybe, és a szünetig is maradt az 1-0! A fordulás után viszont tíz perc alatt, az 52. és 62. minutumban Colman révén fordított a texasi csapat és végül elhozta az Impact otthonából a három pontot! Ezzel a Dallas zsinórban öt meccs óta veretlen a ligában, és már vezeti a Nyugati Főcsoportot, míg a Montreal jelenleg keleten a nyolcadik.

Montreal Impact – FC Dallas • 1-2 (1-0)
Helyszín: Stade Saputo, Montréal – 20.481 néző
Gólszerzők: Salazar (23.), ill. Colman (52., 62.)


A Columbus Crew – Philadelphia Union találkozón egy gól döntött, melyre a 65. percig kellett várni. Ekkor Meram találatával végül a hazaiak otthon tartották a három pontot, a gólszerző pedig kilendedjére volt eredményes a 2017-es bajnoki szezonban.

A Columbus keleten a hatodik, míg a Philadelphia ugyanott a kilencedik.

Columbus Crew – Philadelphia Union • 1-0 (0-0)
Helyszín: MAPFRE Stadium, Columbus – 17.418 néző
Gólszerzők: Meram (65.), ill.


A hajnali meccsek sorának zárásaként a Real Salt Lake – Sporting Kansas City találkozót rendezték meg a bajnokságban.

A hazaiak az első félidő vége előtt találtak be Silva révén, ezzel 1-0 volt az állás a szünetben. A hazaiak mezőnyben és lehetőség terén is jobban domináltak, ám Feilhaber számára sikerült a pontmentés az 59. percben, büntetőből. Sallói a vendégeknél a 80. minutumban lépett pályára, s a magyar tehetség Fernandót váltotta.

Döntetlenje miatt a Kansas lecsúszott az élről nyugaton, de még így is a második, egy pontra az éllovas Dallastól, míg ugyanebben a konferenciában a nyolcadik helyet foglalja el a Real Salt Lake csapata.

Real Salt Lake – Sporting Kansas City • 1-1 (1-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 19.316 néző
Gólszerzők: Silva (43.), ill. Feilhaber (59. – büntetőből)

Nagy Dávid