Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Eb: Élnek a portugál remények, Anglia már továbbjutott

A negyedik csoportban is az utolsó előtti köréhez érkezett a kontinensviadal. Az angolok a spanyolokkal, a portugálok a skótokkal találkoztak.

porsco

Kora este Portugália és Skócia játszott egymással, avagy kultúrák találkozásaként is aposztrofálhatjuk az összecsapást. Győzelem esetén valamelyik együttes biztosan közelebb kerülhetett a továbbjutáshoz, ám egyértelmű esélyese nem volt az összecsapásnak. Aztán az első percekben kiderült, a luzitán válogatott valamelyest jobban akarta a győzelmet, mint ellenfele. Kellett fél óra, mire gólban is megmutatkozott a portugálok fölénye. Ugyan a skótok a második félidő derekán egyenlítettek, de gyorsan tettek róla a déliek, hogy ne legyenek vérmesebb reményeik a szigetországiaknak. Ezzel a győzelemmel az utolsó forduló előtt még életben tartotta reményeit Portugália, hogy ott lehet a negyeddöntőben.

Skócia – Portugália 1-2 (0-1)
G.: Cuthbert (68.) ill.: C. Mendes (27.), Leite (72.)

https://www.youtube.com/watch?v=ABOkIhau8Xk

engesp

Ami az angolokat illeti, a spanyolok elleni találkozó esélyeseiként léptek pályára, és érvényesítették is a papírformát. Alaphangként a második percben megszerezte a vezetést a brit gárda, viszont a mezőnyben hiába játszott elképesztő fölényben Spanyolország, a kapuig nem nagyon tudott eljutni. Az északiak jól őrizték korán megszerzett előnyüket. A második félidőben is többet birtokolta a labdát a spanyol együttes, ám sokra nem mentek vele Hermosóék, ráadásul a hajrában újabb góllal el is döntötte a találkozót Anglia. S ezzel már a negyeddöntős szereplést is.

https://www.youtube.com/watch?v=UP8iRJynprU

https://www.youtube.com/watch?v=Ot556QTg9ps

Érdekes jelenet is borzolta a kedélyeket: A 75. percben előbb kezezés miatt tizenegyest fújt a spanyolok javára a játékvezető, majd röviddel később megváltoztatta döntését az olasz spori.

https://www.youtube.com/watch?v=RsZkC9fR1vc

Anglia – Spanyolország 2-0 (1-0)
G.: Kirby (2.), Taylor (85.)

A csoport állása:
1. Anglia 6 p. (8-0), 2. Spanyolország 3 p. (2-2), 3. Portugália 3 p. (2-3), 4. Skócia 0 p. (1-8)

Gavalovits Sándor