Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovákia: Hazai győzelemmel indította az új idényt a DAC

A szlovák élvonalbeli bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő DAC együttese hazai közönség előtt kezdte meg szereplését az új bajnoki idényben. A csallóközi együttes kispadján Marco Rossi vezetőedző győzelemmel debütált.

20228523_1523708771033007_9134493121969093895_n

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Zólyombrézó 1-0 (1-0)
Gólszerzők: 
Pačinda (44.)
Sárga lap: Pačinda (52.) ill. Kostelný (19.), Viazanko (62.), Leško (79.)

FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Koštrna – Ljubicic – Vida (Čmelík, 57.), Ľupták, Simon (Kontár, 71.), Pačinda (Divkovič, 79.) – Šafranko

Zólyombrézó: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djodrevič – Kopičár (Kučerík, 53.), Migaľa – Viazanko, Válovčan (Kuzma, 80.), Leško – Mikuš (Rendla, 53.)

Közel egy hónapnyi felkészülés után újra megnyitotta kapuit a dunaszerdahelyi MOL Aréna, ahol a DAC fogadta a Zólyombrézó együttesét a bajnokság első fordulójában. A csallóközi együttes, új edzővel, új játékosokkal és új szponzorral vágott neki az új idénynek. A szezon első hazai meccsére közel 5000 néző volt kiváncsi.  A mérkőzés több kellemes pillanatot hozott a futballon kívül is, például Kuciak az első félidőben a B közép előtt védett és még mielőtt elfoglalta volna helyét, megtapsolta a szurkolókat.

A találkozó első félidejében a hazai együttes volt az aktívabb, de komoly lehetőséget egészen az utolsó percig nem sikerült kialakítani a dunaszerdahelyi gárdának. A 22. percben Pačinda beadása után Šafranko fejelt a kapu mellé majd három perccel később Pačinda hagyott ki egy helyzetet. Az első játékrész véghajrájában a hazai együttes szabadrúgáshoz jutott a vendégek tizenhatosa előtt és Pačinda gyönyörű gólt ragasztott a vasgyáriak hálójába.

A második játékrészben a vendégek próbáltak nyomást helyezni a DAC kapujára azonban komoly egyenlítési lehetőséget nem nagyon tudtak kialakítani a vendégek. A hazaiak előtt azonban több komoly gólszerzési lehetőség is adódott, Kuciak azonban állta a sarat és az eredmény már nem változott. Marco Rossi együttese tehtá egygólos győzelemmel nyitotta az új évadot hazai környezetben.

„Az idény első meccse mindig komplikált egy csapat számára. Számunkra pedig még inkább az volt, mert új edzővel és új szakmai stábbal indult el a klub a bajnokságban, ráadásul számomra kevésbé ismert volt az ellenfél. Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Jó meccset játszottunk, de azért még sok volt a pontatlanság a befejezésnél. Jó, hogy nyertünk, mert sok problémával vágtunk neki a bajnokságnak. A felkészülés alatt ugyanis nem volt teljes a csapat, hiányoztak az U21-es válogatott játékosaink, Macej, Huk, Šafranko és Šatka, Davis pedig még mindig nem érkezett vissza hozzánk a panamai válogatottból. Ha teljes lesz a keret, jobbak leszünk. A játékosok ma mindent kiadtak magukból a pályán, szívvel játszottak, de ez másképp nem is lehet egy olyan nagyszerű közönség előtt, amely a meccs elejétől az utolsó percig végigszurkolja a 90 percet.” – nyilatkozta mérkőzést követő sajtótájékoztatón a DAC mestere

Kép forrása: fcdac.sk