Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar új szintre emelhetné a futballt Franciaországban

A Messi-Suarez-Neymar triótól rettegnek a védők, mivel ők hárman bármilyen védelmet képesek együtt feltörni. Mi történne akkor, ha ebből a brazil tehetség kiválna? Megállná-e a helyét egy másik bajnokságban is?

299928_neymar_messi

Az ex-PSG edző, Laurent Blanc, aki 2013 és 2016 között irányította a francia fővárosi klubot biztos abban, hogy ha a klub leigazolná az FC Barcelonától Neymar-t, azzal egy új szintre emelkedne a csapat játéka.

Neymar a PSG első számú kiszemeltje, azonban a 222 millió eurós kivásárlási ára miatt nem lenne olcsó mulatság a fővárosiaknak a megvétele. Blanc az RMC Sportnak adott egy rövid interjút, amiben kitért arra, szerinte mi történne a játékos megvétele után. A futballt biztosan egy új szintre emelné a brazil zseni, azonban ez még nem garantálja azt, hogy rögtön Európa csúcsára is röpítené a PSG-t. A BL-serleg magasba emeléséhez azonban nem elég az, hogy milliókat költsenek új játékosokra – legyen szó Neymar-ról, vagy akármelyik másik sztárról – ehhez stabilitás kell, és csapategység, ami csak idővel alakul ki. A mondandóját azzal zárta, hogy a PSG nagyon gyorsan lett meghatározó klub, és egy nap BL-t fognak nyerni.

Neymar a felkészülési tornán az Egyesült Államokban sem maradt adós a szurkolóknak gólokkal. A szombaton, Juventus ellen 2:1-re megnyert találkozón a 15. illetve a 26. percben is ő talált be. A 63. percben Chiellini csak szépíteni tudott, így a katalánok leterítették a Zebrákat. Neymar remek formában futballozik, így szinte kizárt az, hogy még ezen a nyáron elhagyja a katalánokat a franciák kedvéért. Ajánlatot azonban szinte biztosan tenni fognak érte.

kép: independent

Nagy Gábor