Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fejlemények a spanyol szövetségben

Hivatalosan is felfüggesztették a Spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) fejét, Ángel Maria Villart, valamint elelnökét, Juan Padrót.

villar

A korrupciós vádakkal őrizetbe vett korábbi UEFA ügyvezető, egyben a spanyol szövetség elnöke, Ángel Maria Villar már nem az RFEF első embere, legalábbis a Sport Legfelsőbb Tanácsának döntése értelmében. Egy hete helyezték előzetes letartóztatásba a sportdiplomatát, a fiát és a szövetség pénzügyekért felelős alelnökét is. José Ramon Lete elmondta, mindkét funkcionáriust egy-egy évre függesztették fel, de a tényektől függően felülvizsgálható a döntés. Azaz, örökös eltiltás is várhat Villarra és Padróra, ugyanakkor – ha a vádak nem bizonyulnak igaznak. és a bíróság felmenti őket – visszahelyezhetők pozíciójukba. Emiatt az eset miatt készült el később a spanyol profi osztályok sorsolása.

Villar 1988 óta vezeti a spnyol szövetséget, tehát már 29 éve, emellett az UEFA és a FIFA egyik alelnöke is, aki a Blatter-Platini korrupciós botrány kapcsán is képbe került, de azokat a vádakat végül ejtették. Sőt, Platini lemondása után rövid ideig az UEFA ügyvezető elnökeként dolgozott. Most saját hazájában kerülhet bajba.

Gavalovits Sándor