Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Könnyen győzte le az MU norvég ellenfelét – videóval

Norvégiába utazott a Manchester United egy felkészülési mérkőzés erejéig. A norvég első osztályban szereplő Valerenga nem igazán volt ellenfél az angol csapatnak, így le is győzték őket. 

GettyImages-824499136

Forrás: manchestereveningnews.co.uk

Már a meccs elején a Manchester United dominált, ami nem volt meglepetés. Rengeteg helyzete is volt a “Vörös Ördögöknek”, ám a befejezéseik nem voltak pontosak. Legtöbbször Mkhitaryan került a kapu elé, de nem tudta a labdát a hálóba juttatni, de a 14. percben Pogba rúgott egy kapufát. A 39. percben Rashford megsérült, és már nem is tért vissza a pályára. Aztán a 44. percben Fellaini érkezett, majd egy támadást fejezett be egy fejessel, ami a hálóban kötött ki, ezzel megszerezve a vezetést csapatának.

A második félidő képe nem változott az elsőhöz képest, továbbra is az angolok domináltak, sőt már rögtön a 47. percben növelték az előnyüket Lukaku révén. A 64. percben volt meg az első igazán nagy helyzete a hazai csapatnak Zahid lövésével, ami csak centikkel kerülte csak el a kaput. A 70. percben azonban ismét az MU talált be, most a mindössze 20 éves Scott McTominay révén, akinek ez volt az első találata a felnőtt csapatban. Ez volt az utolsó találat az angoloknak, a norvég csapat nem tudott már szépíteni.


Valerenga – Manchester United: 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Fellaini (44.), Lukaku (47.), McTominay (70.)
Sárga: Pereira (57.), Lundstrom (59.) Ibrahim (76.) ill. –
Kiállítás: – ill. –