Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Audi-kupa: a Liverpool is kitömte a Bayernt – videóval

Utolsó fázisához érkeztek a felkészülési mérkőzések, ugyanis hamarosan rajtolnak a topbajnokságok. A Bayern München otthonában az Allianz Arénában fogadta a Atletico Madrid, Liverpool és Napoli együttesét a Audi Kupa keretében. Az elődöntőben a házigazda bajorok a Liverpool együttesével mérkőztek a döntőbe kerülésért.

Bayern-Munich-vs-Liverpool-The-Audi-Cup (1)

Bayern München – Liverpool  0-3 (0-2)
Helyszín: Allianz Arena (München)
Gólszerzők:  Mané (7.), Salah (34.), Sturridge (83.)
Sárga lapok: Sanches (50.), Vidal (88.) ill. Lallana (88.)
Kiállítás:

Bayern: Ulreich – Alaba (Friedl 79.), Hummels, Martinez, Rafinha – Tolisso (Vidal 72.), Thiago (Sanches 21.) – Ribéry, Rodriguez (Coman 62.), Müller – Lewandowski. Vezetőedző: Ancelotti

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold (Flanagan 79.), Lovren, Matip (Klavan 67.), Moreno – Henderson (Sturridge 68.), Can (Wijnaldum 46.) – Mané (Lallan 46.), Coutinho (Woodburn 79.), Salah (Grujic 67.) – Firmino (Kent 67.). Vezetőedző: Klopp

Élvezetes első félidőt produkált a két gárda a müncheni Audi-kupa második elődöntőjében. Hiába kezdtek jobban a házigazdák a hetedik percben egy labaszerzést követően Firmino passzát követően Mané nyitotta meg a liverpooli gólcsapot. Ezzel a szenegáli sérülése után rögtön góllal tért vissza. A gólt követően a bajorok játékában továbbra sem volt veszély, a vörösökében annál inkább a félidő feléhez közeledve Moreno remek középre tett labdája Mohamed Salahot találta meg, akinek lövését Ulreich nagy bravúrral hárította. Sokáig nem kellett várni a második liverpooli gólra, ismételten Mané csinált bolondot a bajorok védelméből és egy zseniális mozdulat után Salah került kihagyhatatlan helyzetbe és kettőre növelte a vörösök előnyét. Az első játékrészben újabb találat nem született, így kétgólos liverpooli előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben a bajorok aktívabbak lettek és több gólszerzési lehetőségük is volt, mint az elsőben. A Liverpool támadásai azonban továbbra is életveszélyesek voltak, a Mané, Firmino, Salah, Coutinho négyessel. Egy biztos Jürgen Klopp nagyon ismeri a bajorokat hiszen éveken át harcolt ellenük a német bajnoki címért a Borussia Dortmund menedzsereként. A mérkőzés hajrájában a csereként beálló Kent remekül cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd passzából Grujic szerzett gólt, azonban a játékvezetők nem adták meg. Hét perccel a vége előtt Daniel Sturridge emelte át gyönyörűen a bajorok kapusát és állította be a 3-0-ás végeredményt, amivel a vörösök a bejutottak a döntőbe és az Atletico Madrid lesz az ellenfelük. A Bayern a Milan elleni 4-0-ás vereséget követően tehát újabb kínos pofonba szaladt bele hazai környezetben ezúttal.

https://www.youtube.com/watch?v=yp6b7I5Gd34

Képek. mirro.co.uk

O.G.