Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a Dortmundot olasz ellenfél verte – videóval

A nyári felkészülés jegyében tovább folytatta szereplését a német élvonalban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese, melynek ellenfele a szintén első ligás, olasz (Serie A) Atalanta csapata volt. A már a Német Szuperkupára hangolódó – melyen a Bayern lesz az ellenfél – BVB nem tudott ma diadalt aratni.

IMG_20170801_213648A dortmundi klub hiába irányított az Atalanta ellen, nem tudott nyerni (forrás: twitter.com/BVB)

A Borussia Dortmund számára ezen a hétvégén jön egy igazán nagy megmérettetés, az első a 2017/2018-as szezont nyitva, mely egyben az előzőhöz kapcsolódóan is hivatott dönteni, hiszen a Német Szuperkupa-meccsen játszik majd a sárga-fekete együttes a nagy rivális, Bayern Münchennel szemben. A találkozóra szombat este kerül sor.

A dortmundi klub nyári felkészülésének végéhez közeledve – mert lesz még a Bundesliga kezdete előtt ilyen fellépésük a BVB tagjainak – az Atalantával is megmérkőzött.

Viszont hiába volt ma este a játék – egy kivételével – minden elemében jobb a német sztárcsapat, ez nem volt elég a győzelemhez. Mezőnyben és lövések terén is jobb volt a Borussia, ám a német klub ma nem tudta bevenni ellenfele kapuját. Az olasz együttes 8 lövéséből 4 ment kapura, dortmundi részről 11-ből szintén 4.

A 71. percig kellett várni a gólra – ami végül a mérkőzés egyetlen találata is lett – , melynek pedig az olasz klub örülhetett. Ilicic volt az öröm okozója (0-1). A 29 éves szlovén által gyűrte le tehát az Atalanta a Dortmundot, utóbbi pedig ennek ellenére még bőven jó eséllyel indul a hétvégi Német Szuperkupa-győzelemre.

Mindensetre ez utóbbi bőven tartogathat majd izgalmakat bajor részről is, s arról a találkozóról is beszámolunk majd, ahogy eddig is tettük.

A mai meccs vége tehát 0-1 az Atalanta javára, amely folytatta színtiszta győzelmi sorozatát a felkészülés jegyében, míg a Dortmund inkább eddig felemás, de ezek alapján nem feltétlenül szabad messzemenő következtetéseket levonni, de nem bármely felet bántva ezzel. Főként, hogy a BVB általában elég jól szerepel minimum a Bundesligában, míg a bergamói alakulat elég jó szezont a háta mögött tudva került be az Európa-ligába.

Felkészülési mérkőzés
Borussia Dortmund – Atalanta • 0-1 (0-0)
Gólszerzők: -, ill. Ilicic (71.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A Borussia Dortmund idei nyári felkészülési mérkőzéseinek eredményei

IMG_20170801_213003

A BVB további nyári programja az új bajnoki szezon kezdetéig

IMG_20170801_213353


Az Atalanta idei nyári felkészülési mérkőzéseinek eredményei

IMG_20170801_213051

A bergamói klub további nyári programja az új bajnoki szezon kezdetéig

IMG_20170801_213122

A német és az olasz bajnokság új szezonja is ugyanazon a hétvégén indul. A Dortmund augusztus 19-én játszik először élesben, míg az Atalanta 20-án.

Nagy Dávid