Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kétszeres Copa America győztes – ezen a napon történt

Ezen a napon született a chilei válogatott játékos, aki jelenleg az Intert erősíti.

Gary-Medel_3019113

Gary Alexis Medel 1987 augusztus 3-án született Santiagóban, Chilében. Mindössze 12 esztendős volt, amikor elkezdett futballozni a Universidad Católica színeiben. 2009-ben csatlakozott a Boca Juniors gárdájához, ugyan csak kölcsönbe került oda 300000 dollárért, azonban meghagytak egy lehetőséget, hogy 2.5 millió dollárért végleg megvásárolhatják őt. Medel ekkor azt mondta, hogy a Boca Juniorsba kerülésével egy álma vált valóra. Juan Román Riquelme, Martín Palermo és Sebastián Battaglia voltak azok a játékosok, akik ennél a klubnál futballoztak, és Medel őket tartottuk példaképnek. Mielőtt a Sevillába szerződött, a Boca Juniors a River Plate-val játszott egy barátságos meccset, amit meg is nyertek 2:0-ra. Medel a 77. percben állhatott be a csapatba.

2011 január 28-án, 3 millió euróért költözött át Medel Spanyolországba, és folytatta a Sevillában a pályafutását. 4 évre kötelezte el magát, és szintén ezen a napon csatlakozott a klubhoz  Ivan Rakitić is. Február 12-én, a Racing Santander ellen 3:2-re elvesztett találkozón debütált, amit végig is játszhatott.  Március 12-én nagy szerepe volt a Barcelona elleni döntetlenben, kétszer is a gólvonalról tudta kisöpörni a labdát.

2013 augusztusában a Cardiff bejelentette, hogy szerződtették Medelt 4 évre, klubrekordot jelentő 11 millió fontért. A Manchester City ellen 3:2-re megnyert találkozón debütált az új klubjában. A remek kezdés után a szezonzárás nem sikerült, és a csapat kiesett, Medel pedig új klub után nézett.

2014-et írtunk, amikor Medel elhagyta a szigetországot, és jelenlegi klubjához, az Interhez szerződött. 10 millió fontba került a váltás, az Inter olcsóbban megúszta, mint tette ezt a Cardiff. 2015 október 31-én a rivális Roma ellen szerezte első gólját, amivel a csapat meg is nyerte a mérkőzést. A 100. Inter meccse nagyon emlékezetesre sikerült, mivel a csapat 7:1-re ütötte ki az Atalantát.

A válogatottban is fontos szerepet töltött be. Az Ecuador ellen fejese jelentette azt, hogy a csapat kvalifikálja magát a tornára. A csoportkörben Ausztrália és Spanyolország legyőzésével harcolta ki a csapat az egyenes kieséses szakaszba jutást. A legjobb 16 között már nem bírtak Brazíliával.

A 2015-ös Copa Americát hazai közönség előtt nyerte meg a chilei válogatott. Medel betalált a Bolívia ellen 5:0-ra megnyert mérkőzésen, amivel kivívták a csoportelsőséget. Az elődöntőben, Peru ellen ugyan öngólt szerzett, de a csapat 2:1-es összesítéssel jutott a fináléba. A döntőben büntetőkkel nyert Chile, miután Argentin részről csak Messi volt eredményes. Egy évvel később az Egyesült Államokban is a döntőig menetelt a chilei válogatott. Medel is helyet kapott a kezdő tizenegyben Argentína ellen. Gól itt sem született, azonban büntetőpárbajban Chile meg tudta védeni a címét.

kép: airtelfootball

Nagy Gábor