Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valóban letett a Barcelona az Atletico csillagáról?

A Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu, gyorsan szeretne megoldást találni Neymar pótlására. Már azelőtt is röpködtek a nevek, mielőtt a brazil támadó igent mondott volna a PSG-nek. Ousmane Dembele, Paulo Dybala és Angel Di Maria is szóba került a katalánoknál.

grizGriezmann nem szeretné cserbenhagyni csapatát (Fotó: eurosport.com)

A legújabb hírek szerint a francia klasszis, Antoine Griezmann, lehet Neymar utóda. A Marca információi szerint Bartomeu telefonon beszélt Miguel Ángel Gil Marínnal ( az Atletico Madrid elnöke, és vezérigazgatója), hogy érdeklődjön Griezmann helyzetéről. Állítólag Gil Marín közölte, hogy még abban az esetben sem hajlandó megválni a 26 éves csatártól, ha a Neymarért kapott teljes összeget ajánlják fel érte. Mivel a Matracosok ebben az átigazolási ciklusban nem vehetnek részt, mindenképpen meg kell tartaniuk a kulcsjátékosaikat. Ha Griezmann néhány nappal a szezon kezdete előtt elhagyná a csapatot, az végzetes csapást jelentene az Atleticonak. Bartomeu ezeket az érveket meghallva letett arról, hogy megszerezze a franciát, és azt sem akarja, hogy a két klub közötti jó viszony megromoljon. Annyi biztos, hogy a 43-szoros francia válogatott csatár remekül illeszkedne a Barcelona támadósorába. Ha nem is idén, de jövőre talán igent mond a katalánok hívására.

Griezmannért korábban a Manchester United is érdeklődött, de ezeket a híreket ő maga is visszautasította, mivel nem szeretné cserbenhagyni csapatát. Ezen a nyáron még egy évvel meghosszabbított szerződését az Atleticoval, így 100 millió euró körül van jelenleg a kivásárlási ára. Griezmann 2014-ben került a Matracosokhoz a Real Sociedad csapatától. Összesen 252 meccsen lépett pályára a spanyol élvonalban, szerzett kereken 100 gólt és adott 33 gólpasszt.

Mihók Richárd