Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: hosszú idő után botlott a Barca

Folytatódott a spanyol kluboknál is a nyári felkészülés, immár pedig Neymar nélkül, bár egyébként is tartalékos csapattal játszott a Barcelona szintén spanyol ellenfele ellen, ám csak a hajrában jött össze az egalizálás. Kis híján megégett tehát a katalán klub, amely hosszú idő után nem tudott nyerni.

IMG_20170804_221951A Gimnastic állta útját a Barcának (forrás: twitter: FCBarcelona)

A spanyol másodosztályú az egyik hispán élvonalbeli gigászt, az FC Barcelonát szorongatta meg. Mi több, a felkészülési mérkőzésen már a 11. perctől kezdve Barreiro góljával vezetett egészen a hajráig a Gimnastic! A 79. minutumban a tartalékos Barca számára Paco Alcacer révén összejött az egalizálás, de több találat már nem esett katalán részről sem. Az immár Neymar nélküli életet elkezdő Barcelona 10 zsinórban megnyert meccs után játszott döntetlent, a Juve elleni áprilisi BL-elődöntő visszavágója óta először.

Neymar sorban lődözte a Barca utóbbi felkészülési meccsein a gólokat a tengerentúlon, igaz, ezúttal a katalán gárda egyébként is visszafogott kerettel vágott neki ennek a találkozónak. A Gimnastic idén a harmadik felkészülési meccsét játszotta, és eddig veretlen, sőt az előző két alkalommal nyert is, legyőzve 2-0-ra a Villarrealt is.

A Barcelona augusztus 8-án, valamint 13-án a Real Madrid ellen játszik a Spanyol Szuperkupában, melyről a La Liga minden meccsével egyetemben beszámolunk. Utóbbi augusztus 20-án veszi kezdetét a gránátvörös-kék gárda számára, amely a holnapi, legutolsó nyári felkészülési találkozója után már tehát a jövő héten a Szuperkupával megkezdi a 2017/2018-os szezont.

Felkészülési mérkőzés
Gimnastic – FC Barcelona • 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Barreiro (11.), ill. Paco Alcacer (79.)

Nagy Dávid