Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: „Olyan, mint egy tank”

Eddigi produkciója alapján a nyár igazolásának tekinthető az Arsenal szempontjából a lényegében bagóért, mindössze 15 millió euróért vásárolt Sead Kolasinac. A boszniai válogatott baloldali mindenesért a társak is odavannak, nem csak a szurkolók.

sead-kolasinac-arsenal_pyo4hcwpg62azd6nxa48tx9l

Manapság nem múlik el úgy nap a Facebookon, hogy az Útwenger blog legalább egy, de jó esetben több alkalommal is megemlékezik arról, hogy micsoda klassz játékost fogott ki Arsene Wenger. A francia mester ugyanis a Schalketól szerződtetett Kolasinac személyében igazi erőembert igazolt, aki távolról sem riad vissza a párharcoktól, és azokat szinte rendre meg is nyeri.

A 24 esztendős védő fizikuma, illetve lelkes játéka a társaknak is szemet szúrt. A semmint testi erejéről, hanem inkább „madárcsontúságáról” hírek Theo Walcott sem győzte fényezni Kolasinac-ot:
„Sead úgy néz ki, mint egy igazi tank. Keményen meg kell küzdeni, hogy elmehess mellette, és biztos vagyok benne, hogy a fizikai tulajdonságai kulcsfontosságúak lesznek ebben a szezonban. Hihetetlen. Minden nap látom őt az edzőteremben. Gondoskodik a testéről, a megfelelő ételeket eszi, mint egy profi. Ez pedig tükröződik amikor labdához ér, és a tempóján. Nagyszerű vele a csapat. Tökéletesen illik a Premier League-be. És csak erősebb, és gyorsabb lesz. Ez a bajnokság a legjobb, és azt hiszem, hogy lehet a bajnokság egyik legjobbja.” – ünnepelte az angol válogatott támadó az új csapattársát.

Kolasinac annyira jól kezdte az idényt, hogy az első meccsén, az angol szuperkupán góllal segítette végső sikerhez az „Ágyúsokat”.

Balogh József