Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra egymásnak feszül a Real és a United! – előzetes videóval

Augusztus 8-án, azaz ma este mérkőzik meg egymással Szkopjéban a Philipp II Arénában a BL-győztes Real Madrid és az El-győztes Manchester United az UEFA-szuperkupa keretein belül, avagy a spanyolok negyedszer, míg az angolok másodszor hódíthatják el a serleget. 

20170630153142

A felkészülési időszaknak vége. A két klub legutóbb július 23-án a Bajnokok Nemzetközi Kupáján találkozott, ahol a manchesteri gárda nyert büntetőkkel. Mindkét csapatnál volt játékosmozgás a nyáron, s még most sem tekinthető véglegesnek egyik fél kerete sem.

A Blancók két új igazolással erősítettek Dani Ceballos és Theo Hernández személyében. Ceballos a Real Betis, míg Hernández a városi rivális, az Atletico Madrid csapatától érkezett. Mellőzött, de értékes játékosok is távoztak. James Rodriguez a Bayern München együtteséhez került kölcsönbe, majd megsérült. Alvaro Morata rekordot jelentő 80 millió euróért váltott klubot és lett a Chelsea játékosa. Ezzel a transzferdíjjel  ő lett a valaha volt legdrágább spanyol játékos és az angol klub legdrágább igazolása is egyben. A 34 éves Pepe a török Besiktashoz került, miután lejárt a szerződése a Real Madriddal és ingyen igazolhatóvá vált.

A Manchester United sem tétlenkedett a nyári átigazolási időszakban. José Mourinho három új játékossal erősítette meg keretét. A védelembe leigazolták a Benficától a svéd Victor Lindelöföt, a támadó szekció megerősítésére Romelu Lukaku érkezett 75 millió fontért, aki az  Evertonnál 166 mérkőzésen 87 gólt szerzett. A portugál szakember egy általa már jól ismert játékost is elcsábított a vörös ördögökhöz. Nemanja Matic a bajnok Chelsea együttesétől érkezett. A távozók között meg kell említeni Wayne Rooneyt aki sajnos már nem tündököl régi fényében így visszatért nevelőklubjához az Evertonhoz.

A hírek szerint a találkozón nem lép pályára Cristiano Ronaldo, valamint Eric Bailly és Phil Jones, akik eltiltottak. Előbbi United játékos eltiltását nemrégiben súlyosbították. 

UEFA-szuperkupa 2017
Real Madrid – Manchester United 20:45 (M4 Sport)

Várható kezdőcsapatok

Real Madrid (4-3-3): Navas – Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Lucas. Vezetőedző: ZInedine Zidane
Manchester United (4-3-3):  De Gea – Darmian, Smalling, Lindelöf, Valencia – Pogba, Matic, Herrera – Martial, Lukaku, Mkhitaryan. Vezetőedző: José Mourinho

A kupa történetében eddig 24 csapat tudott diadalmaskodni. Elsőként 1972-ben az Ajax neve került fel a serleg talapzatára, míg legutóbb 2016-ban a Real Madrid hódította el a serleget története során harmadszor. A rekorder az FC Barcelona és az AC Milan, mindkét klub neve ötször található meg a trófeán. A legtöbb fináléban a katalánok szerepeltek, kilenc alkalommal.

Tavaly a Real Madrid úgy verte a Sevillát, hogy az andalúzok a 93. percig vezettek, ekkor jött a megmentő Ramos, majd a hosszabbítás 119. percében, amikor már mindkét csapat a büntetőkre készült Carvajal eldöntötte a trófea sorsát

Végezetül íme egy kis kedvcsináló az esti meccshez