Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man.City: 10 játékos jövője bizonytalan! – Íme a lista

Szombat fél hét, a Premier League szerelmeseinek, és főleg a Manchester City drukkereinek fog megdobbanni a szíve ekkor, mivel Guardiola együttese is megkezdi a szezont az újonc Brighton ellen.

JS74621753

Az első ellenfél az újonc Brighton csapata lesz, azonban a pályán kívül is van még egy-két dolog, amit a vezetőedzőnek hamarosan rendeznie kell. A transzfer időszak még nem zárult le, és rengeteg City játékos bizonytalan még a jövőjével kapcsolatban. Nem mindenki bízhat abban, hogy Pep Guardiola hosszútávon fog a munkájára számítani, annak ellenére, hogy a szezon előtti mérkőzéseken még bizonyíthattak. Nézzük, hogyan alakulhatnak a játékos sorsok.

Eliaquim Mangala: Ő szívesen maradna, azonban a vezetőség máshogyan gondolkodik az ügyében. Az még nem derült ki, hogy ha távozik, akkor hol folytatja majd a pályafutását. Egy opció van arra, hogy mégis marad a klubnál, abban az esetben, ha Guardiola nem talál jobb embert a posztjára.

Patrick Roberts: A Celtic is élénken érdeklődik a szélső iránt, ami már nem ismeretlen a fiatal számára, mivel bizonyíthatott a skót bajnokságban. A felkészülés során nem nyűgözte le Guardiolát a játékával, és lehetséges, hogy ismét kölcsönbe fog kerülni a több játéklehetőség miatt. Akár még a skótot is lehetnek ismét a befutók a szélsőért.

Wilfried Bony: A Cityben sem igazán ment az elmúlt időszakban a támadónak, éppen ezért váltott, és került kölcsönbe a Stoke kötelékébe. Itt is folytatódott a mélyrepülése a 28 éves elefántcsontparti csatárnak. Kérdéses, hogy Guardiola a jövőben számít-e majd a szolgálatára a klubnál.

Brahim Diaz: Spanyol klubok érdeklődtek iránta, azonban ő a Manchester City kötelékében képzeli el a jövőjét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a felkészülési időszakban végig 110%-on pörgött. A Real Madrid elleni 4:1-re megnyert találkozón a 82. percben ő szerezte csapata utolsó találatát.

Samir Nasri: A felkészülés során ő is remek teljesítményt nyújtott. A tehetségét sosem kérdőjelezték meg, azonban, ha igaznak bizonyulnak az előrejelzések, akkor a hétvégi kezdő 11-ben biztosan nem kap helyet. A 30 éves középpályás abban az esetben, ha nem tölthet elegendő percet a pályán, akár ismét kölcsönbe kerülhet. A 2016/17-es versenykiírást is a spanyol pontvadászatban, a Sevilla kötelékében töltötte.

Fabian Delph: A felkészülési időszakban kimaradt a csapatból, és a Stoke City élénken érdeklődött iránta a nyáron, azonban nem valószínű, hogy a City és a Fazekasok között létre fog jönni a megállapodás a játékos átigazolásáról. Ha marad, akkor egyetlen esélye az, hogy kimagasló teljesítménnyel ismét elnyeri Guardiola bizalmát.

Tosin Adarabioyo: A fiatal játékosnál is felmerült az a tény, hogy kölcsönbe kerül egy másik klubhoz a több játéklehetőség reményében. Azonban, ha Guardiola továbbra is kitart a három védős rendszer mellett, akkor Manchesterben is játéklehetőséghez juthat. A felkészülés során már bizonyított a pályán, így a szezon során is élvezheti akár majd Guardiola bizalmát.

Aleks Zinchenko: Egy technikás és tehetséges játékosról beszélünk, azonban a City már az előző idényben is kölcsönadta őt. A holland pontvadászatban kötött ki, és nem úgy tűnik, hogy az idő múlásával közelebb került volna az angol csapathoz.

 Jadon Sancho: Továbbra is a csapatnál fog maradni, de még mindössze 17 esztendős, így időre van szüksége ahhoz, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal, és az első csapatban is bizonyíthasson.

Jason Denayer: A belga hátvéd kölcsönben már megjárta Törökországot, játszott a Celtic és a Sunderland együttesében is. Az elmúlt éveket megfigyelve nem úgy fest, hogy Manchesterben fog felérni karrierje csúcsára.

kép: manchestereveningnews

Nagy Gábor