Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Rajtol a 2017-2018-as szezon – előzetes

Vége a pihenésnek. Apa, kezdődik! Tartja a jól ismert szlogen, kezdődik bizony a Premier League 2017-2018-as kiírása, immáron péntek este és “húzódik” egészen vasárnap kora estig.  Nézzük mi vár ránk a nyitófordulóban. 

sead-kolasinac-arsenal_pyo4hcwpg62azd6nxa48tx9l

Péntek:

20:45 Arsenal – Leicester City (Spíler TV)

Az Emiratesben nyit a szezon, ahol az Arsenal a két évvel ezelőtti bajnokot a Leicester Cityt fogadja. Az “Ágyúsok” kupagyőzelemmel kezdték a szezon a Chelsea ellen, így jó szájízzel vághatnak bele a “csörtébe”. Wengernek úgy fest, ha csak ideiglenesen is de sikerült egyben tartania a keretet, ám a sérülések már a szezon előtt elkezdték “riogatni” a csapat drukkereit. Alexis Sanchez és Francis Coquelin biztos kihagyja a találkozót, de Aaron Ramsey, Mesut Özil és Per Mertesacker játéka is kérdéses. Laurent Koscielny pedig eltiltás miatt szintén a “maródiak” listáján van. A vendégeknél Riyad Mahrez játéka lehet kérdéses. Régóta tudni, hogy az algériai távozni akar, ám egyelőre nem tudják/akarják eladni. Craig Shakespeare csapatánál sem volt komoly távozó, ám ennek ellenére sem a “Rókák” a találkozó esélyesei.

Szombat:

13:30 Watford – Liverpool (Prime)
16:00 Chelsea – Burnley (Spíler TV)
16:00 Crystal Palace – Huddersfield
16:00 Everton – Stoke City
16:00 Southamtpon – Swansea
16:00 West Brom – Bournemouth
18:30 Brighton – Manchester City (Spíler TV)

Szombaton aztán jön a nagyüzem. Először Jurgen Klopp Liverpoolja fut ki a fűre, méghozzá a Watford otthonában. Nem lesz egyszerű  dolga a mersey partiaknak a kétarcú Watford ellen. Ráadásul nehezítő tényező a Coutinho körül kialakult herce-hurca is, annak ellenére, hogy a “Vörösök” nem akarják eladni a játékost. Az előszezonban a Liverpool jól szerepelt és remélik, hogy ez ki is tart jó ideig. A fogadóirodáknál ők az esélyesek, ám házat, kocsit rátenni veszélyes lehet.

A négyórás meccsdömpingben bemutatkozik a bajnokságban is a bajnoki címvédő Chelsea. Nem kell mondani, hogy a fogadóirodáknál Antonio Conte csapata a legnagyobb esélyes a címvédésre. A Chalsea nem néz túl nehéz feladat elő, ugyanis a Stamfordon a Burnleyt fogadják. A londoni kékek a múlt hétvégén a szezon első tétmeccsét, a Szuper kupát elvesztették az Arsenallal szemben, ám abban biztosak lehetünk, hogy ez csak felpaprikázta Conte gárdáját.

Érdemes lesz még figyelni az Everton mérkőzését is. Ronald Koeman csapata nagyon szépen alakul. Ráadásul Wayne Rooney 13 év után újra evertoni mezben játszik bajnokin. Az ellenfél a masszív Stoke City lesz, ha komolyan gondolják Liverpool ezen felél a top 6-ba kerülést, akkor ezt a nyitótalálkozót hozni kell hazai pályán.

A szombati napot a bajnokság másik nagy esélyese a Manchester City zárja. Pep Guardiola és a világ legdrágább védelme az újonc Brighton otthonában fog bemutatkozni. Nem kell mondani, hogy nem a vendéglátók a mérkőzés esélyesei. A “Polgárok” teljes harci készültségben vágnak a találkozóba, olyannyira, hogy Gündoganon kívül nincs is komolyabb hiányzója Guardiolanak.

Vasárnap: 

14:30 Newcastle – Tottenham (Prime)
17:00 Manchester United – West Ham (Spíler TV)

Vasárnap aztán visszatér a csúcsfoci a Sport Direct stadionba is. Rafa Benitez Newcastleje, ugyanis egy év másodosztály után újra a PL-ben. Bemutatkozónak egy szép nehéz feladat elé állnak, mivel a tavalyi ezüstérmes Tottenham lesz a vendégük. Mauricio Pochettino csapatában nem történt (eddig) változás a nyár folyamán, így az összeszokottsággal nem lehet probléma. Ennek ellenére biztos, hogy nem lesz sétagalopp a newcastlei látogatás, ráadásul az emlékek sem túl jók az itteni találkozókról, csak annyit, hogy tavaly előtt a zárófordulóban Kanék egy 5-1-es pofonba szaladtak bele az akkor már biztos kieső “Szarkáktól”.

Az 1. forduló zárótalálkozója pedig Jose Mourinhoé és a Manchester Unitedé, akik az Old Traffordon várják a West Ham Unitedot. A “Vörös Ördögök” a hét közben már pályán voltak, ugyanis UEFA Szuperkupát játszottak a Real Madriddal, ahol 2-1-re alulmaradtak. Nagy kérdés ezzel a bombaerős kerettel második évében mire lesz képes a “Special One”. A másik oldalon egyelőre nem lehet panasz, Slaven Bilic csapata szépen megerősödött a nyár folyamán és abban biztosak lehetünk, hogy sok fejtörést fog okozni a top 6 csapatnak. Erre itt lehet az első alkalom.

A megszokottakhoz méltán idén is az összes találkozóra hosszabb összefoglaló és videós összeállítás is itt nálunk a www.fociclub.hu honlapon a hétvége folyamán.