Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Piros is kellett a Spurs-nek a sikerhez

Már az első percektől kezdve igen meggyőző fölényben játszott az újonc Newcastle United otthonában a bajnoki címről álmodozó Tottenham Hotspur. Csakhogy a gólokban is megmutatkozó áttöréshez bizony szükség volt egy nagy hibára a hazaiak részéről!

spurs001

Rengeteg gondolatot, megjegyzést fűzhetnénk hozzá a „Sarkantyúsok” mai sikeréhez. A sokkal szebb napokat is látott Newcastle ismét újonc a PL-ben, ám az biztosnak tűnik, hogy Rafa Benítez csapatának egyelőre még nem a nagyok ellen van igazi keresni valója a ligában, és a bennmaradásért folytatott küzdelemben. A „Szarkák” ugyanis egyelőre még elmaradnak mind technikában, mind gyorsaságban a szükségestől, illetve a „Toon” által megérdemelttől. A Spurs hozta a kötelezőt, és a csak emberhátrányban kieszközölt győzelem felírható annak a számlájára, hogy ez még a sokat átkozott szezon eleji forma. Christian Eriksen ismét megmutatta magát, igazolva, hogy nem véletlenül kacsintgat felé esetleg akár az FC Barcelona is. A dán karmester két gólpasszal járult hozzá a sikerhez, Jonjo Shelvey kiállítása után. A korábbi Liverpool-nevelésű középpályás az angolok egyik új kedvencét, Delle Alit taposta meg, természetes volt a mutatvány után a kényszer zuhanyzás.

Az említett Eriksen passzok percekkel később Alit, majd Davies-t szolgálták ki. Győzelmével a Spurs a nyomába eredt az első körben szintén nyerő Arsenal és Manchester City párosnak.

Premier League – 1. forduló
Newcastle United – Tottenham Hotspur 0-2 (0-0)
Helyszín: Sports Direct Arena (Newcastle); Vezette: André Marriner
Gólszerzők: – ill. Ali (61. perc), Davies (70.)
Kiállítva: Shelvey (48. perc)

A meccs videója:

https://www.youtube.com/watch?v=FwZXgveWMX8

Balogh József