Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Klasszikushoz” méltó második félidő, Real győzelemmel! – Videóval

A spanyol Szuperkupa döntőjének első felvonásán a Real Madrid kényelmesnek tűnő előnyt szerzett az FC Barcelona ellen, miután 3:1-re nyert a Camp Nouban.

(Kép: LaLiga Twitter)

A Barca kispadján tétmérkőzésen debütáló Ernesto Valverda Gerard Deulofeu-val a kezdőben igyekezett pótolni Neymart – egyébként a Barca felállása a megszokott 4-3-3 volt. A túloldalon Cristiano Ronaldo a kispadon kezdett, a kezdőben pedig Mateo Kovacic hivatott pótolni honfitársát, az eltiltás miatt a Camp Nouban pályára nem lépő Luka Modricot. A találkozó első félidejét talán a legjobban úgy foglalhatnánk össze, hogy valóban jól ismerik egymást a felek, talán már nagyon is jól, hiszen 1-1 Luis Suárez és Gareth Bale lehetőségen kívül nem igazán jegyezhető fel más az első 45 percről – az még mindenképpen, hogy a madridi szurkolók nagy örömére Isco ezúttal is nagyszerűen mozgott a pályán.

A szünet után aztán mindent megkaptunk, amit egy El Clássicótól várhatunk! A csapatok magasabb fokozatra kapcsoltak, nagyobb szenvedéllyel játszottak, a pályán pedig egyre inkább tapintható volt a feszültség is. Szerencsénkre a gólok sem maradtak el! Gerard Piqué balszerencsés öngóljával a Real Madrid szerzett vezetést pár perccel a fordulást követően. A gól után rákapcsolt a Barca, jöttek is a katalán helyzetek, egyenlíteni azonban a 77. percben Lionel Messi tizenegyesével sikerült. A katalánok ekkor már jóval többet birtokolták a labdát, diktálták a tempót, a Real azonban roppant veszélyes ellentámadásokat vezetett: Az egyik ilyen végén a csereként beszálló Cristiano Ronaldohoz került pár húzásból a labda, a portugál klasszis pedig a Barca egyenlítésére válaszolva hatalmas gólt lőtt balról ter Stegen hálójába. Apró szépséghiba, hogy CR levetette a mezét, pár perccel később pedig egy véleményezhető bírói döntés miatt, műesésért megkapta második sárga lapját így mehetett zuhanyozni!

A Barca ment előre, nagy erőket mozgósítva az egyenlítésért, a blancókat a kiállítás azonban nem igazán zavarta meg, sőt Lucas Vázquez és Marco Asensio végigvitt egy kontrát, mely végén utóbbi bődületesen nagy góljával megadta a slusszpoént a hazaiaknak.

A Real nagy előnyt szerzett a hazai visszavágóra, a Barca kapcsán pedig úgy tűnik – és ez teljesen érthető is – lesz még dolga Valverde mesternek bőven a csapattal, elsősorban természetesen Neymar utódját kell majd megtalálnia!

FC Barcelona – Real Madrid 1-3 (0-0)
Helyszín: Camp Nou Stadion – 89 514 néző; Vezette: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: Messi (77. -büntetőből) ill. – Piqué (50. -öngól), C. Ronaldo (80.), Asensio 90.)
Sárga: Piqué (27.), Messi (40.),  Busquets (57.) ill. Casemiro (20.), Bale (41.), Carvajal (41.), Navas (76.), C. Ronaldo (80.)
Kiállítás: C. Ronaldo (82.)

FC Barcelona: ter Stegen – Vidal, Piqué, Umtiti, Jordi Alba (Alcácer, 84.) – Rakitic, Busquets, Iniesta (S. Roberto, 68.) – Messi, L. Suárez, Deulofeu (D. Suárez, 59.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos, Kovacic (Asensio, 68.) – Isco, Bale (L. Vázquez, 81.), Benzema (C. Ronaldo, 58.). Vezetőedző: Zinedine Zidnae

A találkozó góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=aW1Lyl6tvqg