Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla is pontot vesztet az első meccsén – videóval

Ahogy az Atletico Madridnak, a Sevillának sem indult jól az új szezon a spanyol bajnokságban. Nem bírtak a nagyon jól játszó Espanyollal, és csak egy döntetlent sikerült elérniük. Ever Banegát ráadásul kiállították az első meccsén. 

w_900x700_19224810lfp-sev-espanyol_10

Forrás: laliga.es

Sevilla – Espanyol: 1-1 (1-1)
Helyszín: Ramón Sanchez-Pizjuan (Sevilla) Vezette: Hernández Hernández

Gólszerzők: Lenglet (26.) ill. Leo Baptistao (36.)
Sárga lapok: Banega (84.), Nolito (90.) ill. Diop (16.), Leo Baptistao (55.), Caricol (76.), David Lopez (90+1.)
Kiállítás: Banega (84.) ill. –

Sevilla: David Soria (Rico, 5.), Corchia, Kjaer, Pablo Sarabia, Lenglet, Jesus Navas, Ganso, Borja Lasso (Banega, 54.), Nolito, N’Zonzi (Pizarro, 73.), Muriel, Vezetőedző: Eduardo Berizzo

Espanyol: Pau Lopez, Naldo, Javi Lopez, David Lopez, Caricol, Diop, Javi Fuego, Jurado (Perez, 74.), Piatti (Granero, 60.), Moreno, Leo Bapistao. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores

Egy kényszerű cserével kezdődött a mérkőzés a Sevillának. Berizzo David Soria kapusak szavazott bizalmat a kezdőben, de már az elején megsérült egy Leo Baptistao lövése után, így az 5. percben le kell cserélni Sergio Ricóra. Ezután inkább a Sevilla próbálkozott, a 21. percben Nolito lövésénél védett bravúrral Pau Lopez kapus. Két perccel később ismét Leo Baptistao veszélyeztette a Sevilla kapuját, most fejjel, de Rico védeni tudta a próbálkozást. A 27. percben azonban a Sevilla szerezte meg a vezetést, egy nagyon érdekes góllal. Lenglet végezhetett el egy szögletet, ami kapura tartott, és a labda épphogy áthaladt a gólvonalon. A 32. percben Muriel csapott le egy kipattanóra, de Pau Lopez jó reflexszel védeni tudott. Leo Baptistao továbbra is kiváló formában futballozott, és a 36. percben csak összejött neki az egyenlítés. A brazil támadó egy nagyszerű szóló után lőtt Rico feje fölött a léc alá. A félidőt már ezzel az eredménnyel fejezték be.

A második játékrészben is folytatta a jó játékát az Espanyol. Az 51. percben egy szöglet után Gerard Moreno fejelhetett a kapu közepébe, ám a kapus hatalmasat vetődött és védeni tudott. A meccsen kezdtek elszabadulni az indulatok, a játékosok pedig mindkét oldalon egyre agresszívabbak játszottak. A 70. percben már a Sevilla veszélyeztetett, amikor Jesus Navast talált meg egy szép lövés a tizenhatos közepén, és laposan megcélozta a kapu jobb oldalát, de a kapus remek mozdulattal védeni tudott. Egy perccel később Luis Muriel szerezte meg a labdát a kapu előterében és lőtt, azonban csak a jobb kapufát találta el. A meccs végére át is vették a hazaiak az irányítást, a 81. percben szintén egy Muriel lövést kellett védenie Pau Lopeznek. A 84. percben azonban a csereként beállt Banega kapott egy sárga lapot reklamálásért, de ezután is mondott még valamit a bírónak, aki ezután azonnal felmutatta a piros lapot. Emberhátrányban már nem tudták elérni, hogy megnyerjék a meccset, ahogy az Espanyol sem tudta kihasználni a lehetőséget. Az Atletico Madrid után így a Sevilla is pontvesztéssel kezdte a szezont.