Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: óriási meglepetésre máris kiesett a legutóbbi döntős!

Nagy meglepetésre kihullott az Európa-liga rájátszásában a kupasorozat elmúlt szezonjának döntőse, az Ajax! Egy darabig úgy tűnt, a Rosenborg ellen mégis továbbjuthat az amszterdami együttes, végül az északiak örülhettek. Kis híján még egy északi, egészen pontosan izlandi csapat is ünnepelhetett, de összekapta magát a Braga, míg a Marseille simán jutott tovább, ahogy a Bilbao és a Milan is nyert, és ott van a csoportkörben!

IMG_20170824_225051Az Ajax a legutóbbi nagy menetelése után most az Európa-liga csoportkörébe sem jutott be! (forrás: twitter.com/AFCAjax)

UEFA Európa-liga, rájátszás, visszavágók

Elképesztően alakult a norvég Rosenborg és a legutóbbi kiírás döntősének, vagyis az Ajaxnak az összecsapása. Az északiak idegenben megnyerték az első meccset 1-0-ra, majd a visszavágón is vezetett a Rosenborg, de két gyors gól után, Younes és Schöne révén a 61. percben már az Ajax vezetett, és állt továbbjutásra. A hajrá azonban ahogy fentebb is írtuk, elképesztőre sikeredett! A hazaiaknál csereként pályára lépő Adegbenro 9 perc leforgása alatt duplázott, és juttatta tovább klubját, kiejtve az Európa-liga elmúlt szezonjának ezüstérmesét!

Rosenborg – Ajax • 3-2 (1-0) | Tj.: Rosenborg, 4-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Bendtner (26.), Adegbenro (80., 89.), ill. Younes (60.), Schöne (61.)

Az Athletic Bilbao hazai környezetben is nyert a a Panathinaikosz elleni visszavágón. Az odavágón Görögországban elért 3-2-es sikert követően 1-0-ra nyertek a baszkok Muniain góljával, aki a 22. percben talált be Susaeta passzából.

Athletic Bilbao – Panathinaikosz • 1-0 (1-0) | Tj.: Athletic Bilbao, 4-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Muniain (22.), ill.

Portugáliában ezzel szemben úgy tűnt, borulhat a papírforma, s a pár évvel ezelőtt még Európa-liga finálét játszó Braga az izlandi Hafnarfjordurtól kaphat ki! A hajrában végül megmenekült a portugál együttes, hiszen 3-2-re megnyerte a visszavágót, így 5-3-as összesítéssel jutott az El főtáblájára! Fontos még megemlíteni, hogy a Braga első két gólját Dias Fernandes szerezte, aki mindkét alkalommal egyenlített csapatának, majd a második találatnál kiszolgáló Sousa is betalált. A túloldalon is egy játékos lőtte az izlandiak két gólját, méghozzá Bodvarsson.

Braga – Hafnarfjordur • 2-2 (1-1) | Tj.: Braga, 5-3-as összesítéssel
Gólszerzők: Dias Fernandes (39., 80.), Sousa (90+3.), ill. Bodvarsson (16., 51.)

Az Olympic Marseille a szlovén Domzale otthonában megrendezett odavágón csak 1-1-es eredményt ért el, ám Franciaországban már simán győzött a kikötőváros együttese. Germain duplázott, majd a hajrában az ő labdáját jutatta a kapuba Thauvin, ezzel pedig kialakult a 3-0-s végeredmény, a papírformát hozva tehát a Marseille az El főtábláján!

Olympic Marseille – Domzale • 3-0 (1-0) | Tj.: Marseille, 4-1-es összesítéssel
Gólszerzők: Germain (28., 56.), Thauvin (85.), ill.

A Milan egy héttel ezelőtt csúnyán megszórta macedón ellenfelét, s a 6-0-s odavágó után csupán egy gólig jutott ma a milánói együttes. Cutrone már kevesebb mint negyedóra elteltével kialakította a végeredményt, a nagyhírű olasz együttes pedig hivatalosan is újra ott van az európai kupaporondon!

Shkendija – AC Milan • 0-1 (0-1) | Tj.: AC Milan, 7-0-s összesítéssel
Gólszerzők: – , ill. Cutrone (13.)

Nagy Dávid