Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Real a Valenciát fogadja, a Barca újrajátssza a Király-kupa döntőt – előzetes

Folytatódik a spanyol bajnokság, azaz a La Liga a 2. fordulójával. A múlt héten a Barca és a Real Madrid is hozta a kötelezőt, ám az Atletico és a Sevilla is elbukott két pontot. 

w_900x700_22113531img_1830

Messinek nem jött össze a gól a Betis ellen (Forrás: laliga.es)

PÉNTEK

A pénteki nyitónapon két mérkőzést játszanak, ahogy az első fordulóban is tették. Az első a Real Sociedad – Villarreal találkozó lesz. A baszkok az előző fordulóban egy meccs végi, talán jogtalan büntetővel győzték le a Celtát egy nagyon izgalmas és gólgazdag mérkőzésen. A Villarreal meglepetésre kikapott az újonc Levantétől, szintén egy büntetővel. Ezt követi a Betis – Celta Vigo mérkőzés. Ahogy már volt róla szó, a “kelták” drámai meccsen kaptak ki, a Betis pedig nem volt ellenfél a sok hiányzóval felálló Barcának sem.

SZOMBAT

Szombaton négy mérkőzés lesz. A napot az Alaves – Barcelona összecsapás nyitja. A katalánok legutóbb a Király-kupa döntőjében találkoztak az Alavesszel, ahol könnyedén legyőzték őket, ám az előző szezonban egyszer letudták győzni Messiéket a bajnokságban. Suarez továbbra is sérült, Iniesta viszont úgy tűnik felépült, és akár már játszhat is a hétvégén. A Betis gyenge ellenfélnek bizonyult az előző fordulóban, hiába volt sok hiányzójuk. A következő találkozó a Girona – Malaga lesz. Az újonc katalán csapatnak majdnem sikerült legyőznie Diego Simeone gárdáját, végül csak egy döntetlent értek el, ami így is szép eredmény. A teljesen kicserélődött Malaga azonban kikapott az Eibartól. Ezzel egy időben játsszák Levante – Deportivo La Coruna találkozót. Az újonc csapat győzelem nyitott az első mérkőzésén a spanyol első osztályban, a Depor viszont nem sokat fejlődött az előző évi formájához képest. A nap zárómérkőzése a Las Palmas – Atletico Madrid meccs lesz. A fővárosi csapat nem örülhet, csak egy pontot tudtak elhozni az újonc Gironától, ráadásul Griezmannt a kiállítása miatt két mérkőzésre eltiltották. A Las Palmas gyengült az előző szezonhoz képest, ezért talán lehet esélyük a három pont begyűjtésére.

VASÁRNAP

Vasárnapra is négy meccset szántak. Az első mérkőzés az Eibar – Athletic Bilbao lesz. A baszkok csak gól nélküli döntetlent tudtak összehozni az újonc Getafe ellen, az Eibar viszont le tudta győzni a Malagát. Ezzel egy időben játsszák Espanyol – Leganes találkozót. A Leganes legyőzte a szintén sok távozóval rendelkező Alavest. A katalánok a Sevillával találkoztak az előző fordulóban, jól is játszottak, de ez csak egy döntetlenre volt elég. Ezt követi a Getafe – Sevilla összecsapás. Ahogy már volt róla szó, a Sevilla csak egy ponttal zárta az első mérkőzését, ráadásul Banegát ki is állították, ami miatt két meccs eltiltást kapott. Az újonc Getafe ellen javíthatnak. A nap zárása a Real Madrid – Valencia mérkőzés lesz. A Cristiano Ronaldo nélkül felálló királyiak könnyedén győzték le a Deport. A három gólt három különböző játékos lőtte, ebből is látszik, hogy a portugál nélkül is nagyon gólerősek és veszélyesek. A Depornak meg volt az esélye szépíteni egy büntetővel, de Andone nagyon rosszul lőtte, a kapu mellé. Az utolsó percben Ramos kiállíttatta magát, így a habfehérek kapitány kénytelen lesz kihagyni ezt a mérkőzést. A Valencia a Las Palmast győzte le, és most itt az esélyük a folytatásra. A “denevérek” szeretik egyébként is megnehezíteni a Real Madrid dolgát.

A La Liga 2. fordulójának mérkőzései:

PÉNTEK:

20:15 Real Sociedad – Villarreal
22:15 Betis – Celta Vigo 

SZOMBAT:

18:15 Alaves – Barcelona (TV: Sport 2)
20:15 Girona – Malaga 
20:15 Levante – Deportivo La Coruna
22:15 Las Palmas – Atletico Madrid (TV: Sport 1)

VASÁRNAP:

18:15 Eibar – Athletic Bilbao (TV: Sport 1)
18:15 Espanyol – Leganes 
20:15 Getafe – Sevilla (TV: Sport 1)
22:15 Real Madrid – Valencia (TV: Sport 1)

A bajnokság állása az 1. forduló után: 

Névtelen