Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: A Bl helyett a Pl-t választotta! – Hivatalos

Meglepő, ám egyben ígéretes igazolással jelentkezett a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion a nyári átigazolási piac hajrájában!

(Kép: skysports.com)

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Oliver Burke távozása nem érhette váratlanul a lipcseieket. A 20 esztendős skót tehetség végül el is hagyta az RB Leipzig együttesét, és aláírt az angol West Bromwich Albionhoz. A skót szélső távozása sokaknak meglepő lehet, hiszen a Bajnokok Ligája szereplésről mondott le a WBA kedvéért, ám az érintett szerint jó döntés született!

“Úgy érzem ez volt a megfelelő idő a váltásra, hiszen többet szeretnék játszani! Azért vagyok itt, hogy bizonyítsak, és az a célom, hogy a csapat vezéregyéniségeként emlegessenek!” – Hangzott a lipcsei egy év előtt Nottingham-ben pallérozódó szélső bemutatkozása, akivel máris nagyon elégedettek a WBA-nál. Tony Pulis menedzser szerint egy hatalmas tehetséget igazoltak, akiben egyértelműen ott a fejlődés lehetősége; a West Brom elnöke, John Williams pedig úgy fogalmazott, hogy Burke megszerzése izgatottsággal tölti el a szurkolókat is.

A RB Leipzignél egy évet eltöltő, ott zömében csereembernek számító játékos 5 éves szerződést írt alá a ‘The Hawthorns’-ban, ahol a 17-es mezt fogja viselni, és már hétvégén debütálhat a Stoke City ellen.

Aki esetleg hiányolná: A WBA hivatalos honlapja nem hozta nyilvánosságra az átigazolási díjat, ugyanakkor a mértékadó transfermarkt.de 15,2 millió euróról ír!