Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért az MTK-t elhagyó hátvéd

Miután az előző bajnokság végén az MTK elbúcsúzott az NB I-es bajnokságtól, tudvalevő volt, hogy a külföldi focisták nem maradhatnak a Hungária körúton. A légiósok jó része már klubot talált, de eddig a horvát középhátvéd Mato Grgic kivételt képzett. A napokban viszont megtalálta új egyesületét, mégpedig hazájában az NK Inter Zapresic együttesében folytatja.

totalsport.hutotalsport.hu

Mato Grgic két évvel ezelőtt érkezett Magyarországra. Ezen idő alatt megrendezett 66 NB I-es bajnokiból 44-en vetette be az MTK aktuális edzője. Tehát mondhatjuk azt, hogy meghatározó játékosa volt a kék-fehéreknek. Mikor a magyar élvonalba szerződött még hatszázezer euróra taksálta értékét a mértékadó transfermarkt.de, mostanra már csak háromszázezerre. Nyár elején már tudni lehetett, hogy a Hungária körútiak élvonalbeli búcsúja miatt nem maradhat a Hidegkúti-stadionban, de csapatot eddig nem talált. A napokban ez változott, s hazájába szerződött, az NK Inter Zapresic együttesében folytatja pályafutását. Az Inter jelenleg a hatodik helyen tanyázik, két-két győzelem és döntetlen mellett, három vereség a mérlege, gólkülönbsége pedig 10-12. Tehát látszik, hogy a védelemben szükség volt egy megbízható hátvédre.

Az MTK -t nyáron elhagyó külföldiek Danijel Petkovics a francia Lorient, az ukrán Juri Kolomoec hazájában a Vorskla, Myke Ramos a Haladás, az olasz Groppioni a BLSZ2-es Csep-Gól, Dragan Vukmir a BLSZ1-es Unione csapatainál folytatják. Leandro Martinez a Haladás kölcsönjátékosaként szerepelt az MTK-nál, de egyelőre nem tudni róla, hogy megtalálta volna új klubját. S szintén nincs még új csapata Drazen Okukának sem.

Endrődi Dávid