Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Már a második meccsén pontot vesztett a Real Madrid – videóval!

Izgalmas és feszültséggel teli mérkőzésen van túl a Real Madrid a Valencia ellen. Asensio duplázott, amellyel legalább egy pontot tudott szerezni csapatának. Mellette Benzema mindent kihagyott, a Valencia pedig kihasználta, hogy nincs középső védője a királyiaknak. 

w_900x700_27224506_apa3691

Forrás: laliga.es

Real Madrid – Valencia: 2-2 (1-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: Fernández Borbalán

Gólszerzők: Asensio (10. 83.) ill. Carlos Soler (18.), Kondogbia (77.)
Sárga lapok: Nacho (54.), Casemiro (60.), Kovacic (85.) ill. Montoya (49.), Parejo (67.), Rodrigo (81.), Soler (84.), Zaza (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Carvajal, Nacho, Marcelo, Casemiro, Kroos (Mayoral, 84.), Modric, Isco (Kovacic, 46.), Asensio, Bale (Lucas Vazquez, 74.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Valencia: Neto, Lato, Montoya (Nacho Vidal, 76.), Murillo, Vezo, Carlos Soler, Parejo, Kondogbia, Gaya, Rodrigo (Mina, 88.), Zaza. Vezetőedző: Marcelino

Zinedine Zidane csapatának nem volt könnyű dolga, hiszen az egyik belső védő pozíciójára nem volt játékosa: Ramos eltiltott, Varane, Vallejo sérült. Nacho természetesen helyet kapott a kezdőbe, de mellé még kellett valaki, aki végül Casemiro lett. A Real Madrid kezdte jobban a mérkőzést, többet birtokolták a labdát, sikerült is többször eljutniuk a Valencia kapujáig, de a befejezésekkel még problémáik voltak. Aztán a 10. percben jött a már szokásosnak vehető Asensio gól. Rodrigo hagyta el a labdát a saját térfelükön, amire rögtön lecsapott a fiatal spanyol, és fantasztikus mozdulattal tekert a bal felső sarokba. A Valencia próbált támadni a gól után, de többször is lesre futottak, aztán a 18. percben jött is az egyenlítés. Latorre adott fantasztikus passzt a középen éppen érkező Carlos Solernek, aki nem hibázott, belőtte a jobb alsó sarokba a labdát. A 21. percben Gareth Bale passzolt adott jó labdát Karim Benzemának, de a francia a kapu mellé lőtte a labdát. A 32. percben Marcelo próbálkozott távolról, és lövése épphogy csak elkerülte a kaput. A 36. percben nem figyeltek a Valencia védői, és Marcelo leadta a labdát Benzemának, aki egyedül futhatott egészen a kapuig, ám a lövés gyengére sikerült, és Neto védett. Sokkal többet volt a királyiaknál a labda, de a befejezésekkel továbbra is gondok voltak. A 43. percben Bale beadása találta meg Benzemát épp a kapu előtt, de a francia nagyon rosszul találta el a labdát. A 45. percben megint gólt szerezhetett volna Benzema, de a fejese erőtlen volt. A játékvezető nem hosszabbított.

A második félidőre Zidane lecserélte Iscot Kovacicra. Bátrabban kezdte a játékrészt a Valencia, de a Real sem adta még fel. Az 50. percben Casemiro lőtt távolról, laposan, de Neto épphogy védeni tudott. Egy perccel később Marcelo maradt egyedül a tizenhatoson belül, de Vezo az utolsó pillanatban blokkolni tudott. Az 56. percben Modric próbálkozott egy kapáslövéssel, de a labda elkerülte a kaput. A 62. percben szabadrúgással jöhetett a Valencia, melynek végén Kondogbia fejelhetett, de a labda elszállt a kapu felett. A 66. percben Marcelo adta be középre a labdát, amire Gareth Bale érkezett, de fejese nem találta el a kaput. A 68. percben hatalmas lehetőség előtt volt a Real Madrid, egy szöglet után  Modric vette át a felé érkező labdát, majd megcélozta a jobb alsó sarkot, de Neto bravúrral védeni tudott. A 71. percben Soler adott jó passzt Zazának, de a kapu felé fejelte a labdát. A 73. percben szabadrúgással jöhetett a Valencia, Parejo labdáját pedig épphogy ki tudta piszkálni Navas. Kezdett jobb lenni a Valencia, és a 77. percben jött is a vendég gól. Rodrigo rakta le Kondogbia elé a labdát, és az Interből érkező védő nem hibázott, ellőtte Navas mellett a játékszert. A Real Madridnak nem sok ideje maradt az egyenlítésre. A 80. percben Carvajalnak volt egy helyzete, de Neto védeni tudott. A 82. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Real Madrid, amelyből Asensio megszerezte a második találatát is, és amivel kiegyenlített. A 88. percben Benzema megnyerhette volna csapatának a mérkőzést, már nagyon sokadjára a meccsen, de nem találta el az üres kaput. Nagyon közel volt a Real a gólhoz, a 92. percben Benzema fejesét Neto a felsőlécre ütötte ki, de már nem sikerült megnyerniük a mérkőzést.