Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Giovinco brillírozott, a Toronto kanadai rangadót nyert! – videóval

Tegnap este, és mára virradó hajnalban játszottak le a hétvége utolsó meccseit az MLS aktuális fordulójában. A Toronto kanadai rangadót nyert, Giovinco pedig duplázott! A Los Angeles Galaxy ismét kikapott, és elképesztően mélyen van a csapat. Ezek után pályán volt a tavalyi és tavalyelőtti bajnok is, de a felek azon a bajnokin nem jutottak dűlőre.

Impact Celebration 082717Giovincót éltethették a kanadai derbin a társai (forrás: mlssoccer.com)

Tegnap késő este vette kezdetét a Montreal Impact – Toronto FC kanadai rangadó a tengerentúli profiliga keretein belül, a meccs pedig a Riválisok Hetének részeként illeszkedett az aktuális bajnoki fordulóba!

A derbi félidejének a végéig kellett várni arra, hogy megszülessen az első gól, viszont az nem akármilyenre sikeredett. A 41. percben Giovinco elképesztő szabadrúgása akadt be, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, az olasz támadó pedig ezzel karrier rekordot ért el, ugyanis már a 12. szabadrúgásból szerzett találata volt ez az MLS-ben (0-1)!

A folytatásban hamar jött a vendégek újabb találata, amikor a torontóiak másik nagyágyúja, Jozy Altidore is eredményes volt! A jenkik támadója ballal talált be Delgado keresztlabdájából, így megduplázva csapata előnyét (0-2)! Válasz hazai részről már csak a ráadásban érkezett, s a hosszabbítás második percében a nagyszerű formában lévő Piatti egy csel után lőtt szép gólt távolról – ezzel az argentin középpályás zsinórban ötödik meccsén is betalált (1-2)! De egy perccel később még jött egy találat, ám az a Toronto részéről, mellyel kialakult a végeredmény. A 93. percben a brillírozó Giovinco 4. alkalommal duplázott idén, s ezúttal kegyetlenül, kapásból eltalált lökete ment be Bush lábai között a kapuba, s ez volt az olasz 15. gólja a bajnoki idényben (1-3)!

Ezzel együtt a Montreal zsinórban négy meccses győzelmi szériája szakadt meg, míg a Toronto most aratta zsinórban 4. sikerét, ráadásul már 9 találkozó óta veretlenek Giovincoék! Nem hiába áll a Keleti Főcsoport élén magabiztos előnnyel a Toronto, a Montreal pedig ugyanitt a 7., egy pozícióval lemaradva a már rájátszást erő 6. helytől, s az azt elfoglaló Atlanta Uniteddel azonos ponttal állva.

Montreal Impact – Toronto FC • 1-3 (0-1)
Helyszín: Stade Saputo, Montreal – 20.801 néző
Gólszerzők: Piatti (90+2.), ill. Giovinco (41., 90+3.), Altidore (52.)

https://youtu.be/S4hEVpD82gs


Ma hajnalban még két bajnoki volt hátra az MLS hétvégi fordulójából. Először a Los Angeles Galaxy – San José Earthquakes összecsapásra került sor, azaz a Kaliforniai Clásico volt az a találkozó ami passzolt a Riválisok Hetének programjába. Az állami derbin javíthatott volna a Galaxy, ám az Earthquakes letarolt Los Angeles-i riválisát!

A szünet előtti hosszabbításban Qazaishvili vágta be a labdát a léc alá a szöglet után, előnybe került ezzel a San José (0-1)! A folytatásban sem alakult jobban a nehéz időket megélő Galaxy sorsa, hiszen a Los Angeles-i klub az 57. percben emberhátrányba került, a piros lapot pedig Nathan Smith kapta. A hajrában még kettővel növelte előnyét a vendég együttes. A 80. minutumban a jó kiugratás után Ureña pöckölte be finoman, kevéssel a kapus fölött, a kivetődő hálóőrrel szemben a kapuba (0-2)! A kegyelemdöfést a San José ásza, Wondolowski vitte be a nagy riválisnak, aki a kipattanót közelről emelte át zseniálisan a kapus fölött (0-3)!

A San José Earthquakes immár idén a két csapat közti rangadók mindegyikét megnyerte, tehát 3 találkozót, ebből pedig 2 bajnoki összecsapás volt. Zsinórban a Los Angeles Galaxy pedig negyedszer kapott ki úgy, hogy legutóbbi 10 bajnokijából egyet sem nyert meg, csak egyszer ikszelt, tehát 9 vereségen van túl a legutóbbi 10 MLS összecsapásából.

Los Angeles Galaxy – San José Earthquakes • 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Qazaishvili (45+3.), Ureña (80.), Wondolowski (90+2.)
Kiállítás: Nathan Smith (57.), ill.


A forduló zárásként a bajnoki cím védője, azaz a Seattle Sounders otthonában került sor rangadóra, azaz arra a Cascadia Cup-ra, melynek soros meccsén Dempseyék ellenfele a 2015-ös bajnokcsapat, azaz a Portland Timbers volt! A két nagy rivális 99. összecsapása volt ez!

IMG_20170828_092126Közel 52 ezer néző látta a helyszínen, a címvédő otthonában a Seattle és a Portland egymás elleni 99. rangadóját! (forrás: twitter.com/MLS)

Az első félidőben már ki is alakult a rangadó végeredménye. Már a 18. percben megszületett a bajnoki első gólja – ekkor a szöglet utáni óriási kavarodás közepette Roldan juttatta közelről a labdát a Portland kapujába, előnybe került tehát a címvédő Seattle! Roldan számára ez zsinórban hazai pályán a harmadik gólja volt a Portland ellen (1-0)! Még a szünet előtt, az első félidő hosszabbításában jött az egalizálás Valeri régen, aki csapata büntetőjét érvényesítette a 47. percben, ezzel a találatával pedig az argentin zsinórban az ötödik meccsén is eredményes volt (1-1)! A meccs legvégén még, a a ráadás harmadik percében hazai részről Tolo kapott piros lapot, de a mai meccsen ez már nem befolyásolt semmit. A vége tehát 1-1-es döntetlen lett, amit csak a helyszínen több, mint 50 ezren tekintettek meg! A hazai drukkerek pedig nem is bánkódhattak, hiszen klubjuk már 11 meccs óta veretlen a ligában! A Portland három bajnoki meccs óta veretlen, s a 2015-ös bajnokcsapat pont a Seattle nyakán a második Nyugaton, 1 pontra a riválistól, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott eddig a Sounders, amely 42 egységgel vezeti a Nyugati Főcsoportot!

Seattle Sounders – Portland Timbers • 1-1 (1-1)
Helyszín: Soldier Field, Seattle – 51.796 néző
Gólszerzők: Roldan (18.), ill. Valeri (45+2.)
Kiállítás: Tolo (90+3.), ill.


Az MLS hétvégi eredményei

IMG_20170828_091538
A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20170828_091611

Nyugati Főcsoport

IMG_20170828_091654

A góllövőlista élmezőnye
1. • Villa (New York City) – 19 gól
2. • Nikolics (Chicago Fire), Valeri (Portland Timbers) – 16 gól
3. • Giovinco (Toronto FC), Piatti (Montreal Impact) – 15 gól

Nagy Dávid