Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ifjú ghánai támadó az utolsó érkező

A gyenge védekezést igyekezett az elmúlt napokban kiküszöbölni a Fradi azzal, hogy a szlovén utánpótlás válogatott védőt Mihai Blazicsot és a macedón válogatott védekező középpályást Stefan Spirovskit szerződtette. A támadósorban is akadtak gondok, hiszen a portugál Rui Pedro eddig nem igazolta az elvárásokat, míg Hajnal Tamás sérült, Bognár István pedig minden bizonnyal távozott az éjszaka folyamán. Az ottani hiányosságokat a ghánai Joseph Paintsil szerződtetésével szeretné megoldani a Thomas Doll vezette edzői stáb.

Joseph Paintsil 19 éves Fadamában született, és a helyi Ajaxban kezdett futballozni, majd az azóta megszűnt ghánai Red Bull Akadémián pallérozódott, a Fradihoz az élvonalban szereplő Tema Youth együtteséből érkezett. A klub ifjú focisták felnevelésével foglalkozik. A ghanafans.com bemutatása szerint, elsősorban támadó középpályásként,  és szélsőként is bevethető futballista nagy munkabírású, kiválóan passzol, és remekül lát a pályán. A cikkben olvasható, hogy jól irányít: pontosan tudja, mikor kell rövid passzokkal „megnyugtatni” a csapatot, és mikor kell hosszú labdákkal, támadásba lendülni. (tehát a télen szerződtetett Bognár István pótlására tökéletesen megfelel) Paintsil az U17-es ghánai válogatott csapatkapitánya volt, szerepelt az U20-as csapatban is, sőt  2017 májusában, Benin ellen a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott.. A ghánai élvonalban 26 mérkőzést játszottak idén, Paintsil ezeken 9 gólt szerzett.

A Fradi másodedzőjének Ralf Zumdicknak kiváló kapcsolatai vannak Ghánában, hiszen szövetségi kapitánya is volt az országnak. Télen már két focista szerepelt próbajátékon a zöld-fehéreknél, de az akkor nagy dérrel-dúrral beharangozott játékosokat egy edzőmeccs után hazaküldte Thomas Doll, mondván még fejlődniük kell.

Endrődi Dávid