Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé: “Beszéltem Dembélé-vel a váltásról”

A nemzetközi sportsajtó hetek óta a Dembélé-transzfertől, és az ezzel kapcsolatos részletektől és nyilatkozatoktól hangos. Nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne címlapra valami a francia játékos váltásával kapcsolatban. Most sincs ez másképp: a francia futball másik 100 millió euró feletti üdvöskéjét, Kylian Mbappé-t kérdezte ezúttal a fichajes.com újságírója…

mbappe_dembele

“Nézd pajtás, arra van Barcelona! Ott a te helyed!” (forrás: franck fife / afp)

Kylian Mbappé és Ousmane Dembélé már jónéhány éve kitűnő barátságot ápolnak, ami nem is meglepő, hiszen egyidősek, tehát mindig ugyanabban a korosztályos válogatottban szerepeltek, majd a felnőtt nemzeti csapathoz is majdnem egyszerre kerültek fel. Bizalmas kapcsolatukra mi sem jobb példa, mint az, hogy Dembélé kikérte válogatottbeli csapattársa véleményét a Barcelona-ba való igazolásról.

Mbappé a fichajes.com-nak a következőket nyilatkozta: “Beszéltünk, és megkérdezte, hogy mit gondolok a váltásról. Én azt feleltem, hogy nem szabad késlekednie, hanem mihamarabb Barcelona-ba kell igazolnia, hiszen ez egy óriási lehetőség. Messi és Suárez csatártársa lehet, és óriási játékossá válhat. “

“Az ő tehetsége vitán felül áll, így csakis a Barcelona jelentheti neki a következő lépcsőfokot. Remélem, hogy ott be tudja majd teljesíteni álmait. Ellenfelek maradunk, de barátok is. Ugyanaz a futball felfogásunk.”

A magas átigazolási összegük révén kapott kritikákra is reagált: “Mi nem tudunk a magas árunkkal mit csinálni. Ami minket érdekel, az az, hogy a pályán mi zajlik. Csak játszani akarunk és kész. Nem a bankjegyek fűtenek minket, csak a szenvedély… A szenvedély és a játék szeretete…”