Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csapatot talált a Loki tavalyi legjobbja

A nyáron a Debrecent elhagyó külföldi focisták közül egyedül Dusan Brkovicért hullajtottak könnyeket a Loki szurkolók, hiszen az előző szezon legjobbjának is őt választották. A szerb hátvéd és a klubvezetése nem tudott megállapodni egymással a nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról. Brkovic azóta klub nélkül volt, mostanra viszont megtalálta új kenyéradóját.

brkovics hatonLettországban kötött ki a népszerű légiós (dvsc.hu)

A DVSC-től nyáron távozó Dusan Brkovic a lett élvonalbeli FC Rigában folytatja a pályafutását. A szerb hátvéd új klubja 18 forduló után a negyedik helyen áll a bajnokságban, hét pont a lemaradása az éllovas Spartaks Jurmala mögött. Brkovic négy évig futballozott Debrecenben, ezen idő alatt a védelem tengelyének meghatározó játékosa lett, összesen 94 NB I-es meccsen 5 gólig jutott. Nyáron miután kiderült, hogy nem hosszabbít, állítólag több magyar csapat is szívesen látta volna, legkitartóbban a Vasas ostromolta, de nem lett ott sem megegyezés. A szerb focistát a szezon eleje óta az 1993-ban született debreceni nevelés Kinyik Ákos pótolja, s az utóbbi időben ő is egyre jobb formát mutat.

Nyáron lépett a Loki új útra, s az utóbbi időben alkalmazott külföldi focisták helyét magyar, helyi nevelésű játékosok vették át. Így távozott a klubtól Brkovic aki az FC Riga, Handzic a Zrinjski Mostar, Kelava a CSM Poli Iasi,  Djelmic a Vojvodina, Suk a Porto (igaz ő csak kölcsönben volt, s már Troyesben van), Danilovic a Puskás Akadémia (szintén kölcsönben volt) focistája lett. Míg Chuka és Feltscher nem talált magának új klubot. Helyüket a magyar felmenőkkel rendelkező Novota és Nagy Sándor (így ők nem foglalják a külföldi helyeket) és Tabakovic vette át külföldi játékosként.

Endrődi Dávid