Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 26 gól! – íme a szerdai játéknap összes eredménye

Csakúgy, mint a keddi játéknapon, szerdán is szép számmal potyogtak a gólok a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Összességében a két játéknap során 54 találat született, avagy a támadósorokra nem, de a védelmekre azért lehet panasz. Ronaldo duplával nyitott, csakúgy mint Harry Kane, valamint Firmino és Agüero is feliratkozott a góllövőlistára. 

333

E-csoport

Liverpool – Sevilla 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Firmino (21.), Salah (37.) ill. Ben Yedder (5.), Correa (72.)

Maribor – Szpartak Moszkva 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Bohar (85.) ill. Samedov (59.)

Gyors Sevilla gól után minden lehetősége megvolt arra a Liverpoolnak, hogy megfordítsa, és el is döntse a párharcot. Előbbi sikerült is, ám a lezárás Firmino lábában maradt, a brazil ugyanis büntetőt rontott, ez pedig a hajrában visszaütött, hiszen a Sevilla egyenlíteni tudott. A Liverpool három év kihagyást követően tért vissza a Bajnokok Ligájába. A Maribor hazai pályán a hajrában szerzett pontot, megakadályozván a Szpartak Moszkvát abban, hogy csoportelsőként forduljon.

F-csoport

Feyenoord – Manchester City 0-4 (0-3)
Gólszerzők– ill. Stones (2. 63.), Agüero (10.), Gabriel Jesus (25.)

Sahtar Donyeck – Napoli 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Taison (15.), Ferreyra (58.) ill. Milik (72. – büntető)

Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a Manchester City jelenleg jobb csapat, mint holland vendéglátója. Az angolok gyakorlatilag két fejes góllal tíz perc alatt lezárták a mérkőzést. Stones duplázott, Agüero betalált, ahogyan a fiatal Gabriel Jesus is megszerezte élete első Bajnokok Ligája találatát. A csoport másik meccsén viszont hatalmas meglepetés született, a Napoli ugyanis megégett Ukrajnában.

G-csoport

RB Leipzig – AS Monaco 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Forsberg (33.) ill. Tielemans (34.)

Porto – Besiktas 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Tosic (21., öngól) ill. Talisca (13.), Tosun (28.), Babel (86.)

Gulácsi Péterrel a gólvonalon újoncként debütált a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig. Az ellenfelük a tavaly még elődöntőig menetelő, az idei szezonra jelentősen átalakuló AS Monaco volt. Az első játékrész közepén egy gyors gólváltás egyben a végeredmény kialakulását is jelentette. A csoport másik meccsén a Besiktas vitte a pontokat Portugáliából, avagy az első forduló nem a portugál csapatoké volt, hiszen a Benfica is hazai pályán szenvedett vereséget egy verhető ellenféllel szemben kedden.

H-csoport

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Son (4.), Kane (15., 60.), ill. Yarmolenko (11.)

Real Madrid – APOEL 3-0 (1-0)
Gólszerzők: 
Ronaldo (12., 51.), Ramos (61.), ill. –

Nagy győzelmet aratott a Tottenham, Kane duplával indított, a Dortmund védelmének jobb oldala pedig többször is fatálisat hibázott. A hálóőr sem volt a helyzet magaslatán, de mindezek ellenére nem lehet teljes a Spurs szurkolók öröme, hiszen a meccs után újra felerősödtek azok a hangok, melyek a videóbírót követelik a Bajnokok Ligájába. Történt ugyanis 2:1-es állásnál, hogy a BVB egyenlített, a visszajátszásból látszik, hogy a németek teljesen érvényes gólt szereztek, ám azt a játékvezető nem adta meg. Ha valami kiemelendő a szerdai játéknapból, akkor az Yarmolenko első találata sárga-fekete mezben. A játéknap, de talán a forduló legszebb gólját szerezte az ukrán. A bajnokságban eltiltását töltő Cristiano Ronaldo duplával nyitott, a Real Madrid pedig simán nyert az APOEL ellen. A ciprusi csapat kezdőjében ott volt Sallai Roland, a magyar játékos 60 percet töltött a pályán.

A csoportok aktuális állása 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 09. 14. 04416