Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A City átgázolt ellenfelén, Agüero mesterhármast szerzett! – videóval

A Manchester City a hétközi kiütéses BL-sikerével (4-0 a Feyenoord otthonában) hangolódott a Premier League 5. fordulójában esedékes találkozójára, amikor is a Guardiola által irányított kékek a Watford vendégeként léptek pályára, s folytatták jó szériájukat. Ezen felül győzött még a Newcastle, a West Ham pedig idegenben ikszelt.

IMG_20170916_181524Agüero háromszor is bevette a Watford kapuját, így a City góljainak felét az argentin ász szerezte! (forrás: twitter.com/premierleague)

A manchesteri klub folytatta ma is nagyarányú gólgyártását, melyet Agüero kezdett meg. Az argentin támadó a 28. percben De Bruyne szabadrúgásból beívelt labdáját fejelte be (0-1)! Három perccel ezután jött is az újabb gólt az támadótól Silva passza után (0-2)! Futószalagon jöttek egymás után a vendégek gólja, ugyanis a 38. minutumban már Gabriel Jesus is betalált, a labdát laposan a Watford kapujába lőve (0-3)! Az első játékrészben ezzel zárult a vendégek gólgyártásának sora.

A fordulást követően sem álltak le a kékek, akik ezzel teljesen kiütötték a hazaiakat. David Silva a 63. percben kiosztotta második gólpasszát is, ezúttal pedig Otamendi fejelt a kapuba (0-4)! Ezt követően még a hajrára tartogatott találatokat a manchesteri gárda. A 81. minutumban Agüero megszerezte a mérkőzésen a harmadik gólját is! A dél-amerikai labdarúgó lökete a kapufáról ment be (0-5)! A mérkőzés lezárásaként Sterling is betalált, aki a 88. percben tizenegyesből tudott eredményes lenni (0-6)!

Féltucat gólig tehát meg sem állt a City, amely lenullázta ellenfelét, s a maival együtt a legutóbbi három mérkőzésén összesen 17(!) találatot szerzett úgy, hogy egyet sem kapott! Négy bajnoki után a Manchester City 13 pontot szerzett eddig, jelenleg a városi riválist előzve áll az élen. Nagyarányú veresége ellenére a Watford eddig összegyűjtött 8 pontot, ami egyelőre a hetedik helyre elég.

Premier League, 5. forduló
Watford – Manchester City • 0-6 (0-3)
Helyszín: Vicarage Road. Vezette: Andy Taylor
Gólszerzők: – , ill. Agüero (28., 31., 81.), Gabriel Jesus (38.), Otamendi (63.), Sterling (88. – büntetőből)
Sárga lapok: Holebas (29.), Doucoure (40.), ill.
Kiállítás:

Watford: Gomes – Janmaat, Kabasele, Mariappa, Holebas – Doucoure, Cleverly (Pereyra, 65.), Chalobah (Capoue, 70.) – Carillo, Gray (Deeney, 74.), Richarlison. Vezetőedző: Marco da Silva

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Stones, Mendy – Fernandinho – De Bruyne (Gündogan, 66.), David Silva (Sané, 79.), Sterling – Gabriel Jesus (Bernardo Silva, 65.), Agüero. Vezetőedző: Pep Guardiola

https://youtu.be/vtz_XFsTiGg


IMG_20170916_181440Lascelles győztes gólja a Newcastle zsinórban harmadik megnyert meccsét jelentette! (forrás: twitter.com/premierleague)

A kiütéses manchesteri sikerrel zárult meccsel egyidőben volt pályán a Newcastle United is, amely a Stoke Cityt fogadta.

A Szarkák a 19. percben kerültek előnybe, ekkor Atsu talált be, aki Ritchie passzát váltotta gólra (1-0). A szünetig ezek után is dominált támadások tekintetében a Newcastle, de találat már nem született a fordulásig.

Ám a második félidőben jött az egalizálás! Az 57. percben Xhakiri távoli lökete akadt be a hazai kapuba (1-1). Tizenegy perccel ezután viszont jött az újabb hazai gól, melynél ismét Ritchie volt a kiszolgáló, majd a szögletből beívelt labdát Lascelles fejelte be (2-1). A 93. percben még Diouf próbált pontot menteni, de fejese kevéssel mellé ment, így hazai sikerrel zárult a találkozó, mely egyben a Newcastle harmadik sikere zsinórban!

Newcastle United – Stoke City • 2-1 (1-0)
Helyszín: St. James’ Park
Gólszerzők: Atsu (19.), Lascelles (68.), ill. Xhakiri (57.)


A West Bromwich Albion is a fentebbi mérkőzésekkel egyidőben játszott bajnokit, méghozzá a West Ham United csapatát fogadva. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, és a legnagyobb helyzet is viszonylag az elején alakult ki, ugyanis a 29. percben vendég részről Obiang igyekezett megcélozni a kaput, viszont a labda a keresztlécet találta telibe. Ez a löket tehát nem akadt be, így kénytelenek voltak a felek beérni az 1-1 ponttal.

West Bromwich Albion – West Ham United • 0-0
Helyszín: The Hawthorns

Nagy Dávid