Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A cserecsatár nyerte meg a Real Madridnak a meccset – videóval

Hiányosan és rendhagyóan állt fel a Real Madrid miután több sérültjük és eltiltottjuk is volt, ez azonban nem akadályozta meg őket a győzelemben. A mellőzött cserecsatár volt a legnagyobb meglepetés, de Bale sprintjét sem szabad kihagyni. A Real Sociedad bátor focit játszott, a gól is összejött nekik, ahogy a kapufa is, de ez nem volt elég a királyi gárda ellen. 

w_900x700_17212819d50_3903

Forrás: laliga.es

Real Sociedad – Real Madrid: 1-3 (1-1)
Helyszín: Anoeta stadion (San Sebastian) Vezette: Iglesias Villanueva
Gólszerzők: Rodrigues (29.) ill. Mayoral (19.), Rodrigues (37. – öngól), Bale (61.)
Sárga lap:  Llorente (37.), Illaramendi (43.) Januzaj (45+1.) ill. Asensio (38.), Casemiro (64.)
Kiállítás: – ill. –

Real Sociedad: Rulli, Elustondo, Llorente, Rodrigues, Odriozola, Xabi Prieto (Juanmi, 69.), Illaramendi, Zurutuza, Canales (Vela, 57.), Willian Jose, Januzaj (Agirretxe,82.) . Vezetőedző: Eusebio

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Theo Hernandez (Nacho, 90+2.), Modric, Casemiro, Isco, Bale, Asensio (Ceballos, 85.), Mayoral (Lucas Vazquez 75.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Többet volt a labda a Real Madridnál a meccs elején, és szinte csak ők támadtak, habár a passzok pontosságával voltak problémáik. Komoly helyzet nem alakult ki egészen a 16. percig kellett várni, amikor Theo Hernandet játszotta ki a védőjét, majd középre adta a labdát, ám Asensio lövését blokkolták a védők. Aztán beérett a fölény, hiszen a 19. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid. Sergio Ramos próbált ollózni a tizenhatoson belül, de az egyik védő lehúzta, a labdára pedig lecsapott Borja Mayoral, és ügyesen elrúgta Rulli mellett. A gól után kicsit jobban játszott a Sociedad, többet is volt náluk a labda, aztán a 29. percben jött is az egyenlítés. Alvaro Odriozola lőtte be a labdát a kapu elé, amire Kevin Rodrigues érkezett, majd lőtt is, és végül Keylor Navas kezei között gurult be a labda a hálóba. A 34. percben Casemiro fejelhetett egy szöglet utáni beadás után, de Rulli jó helyen állt és védett. A 36. percben a Sociedad volt nagyon közel a gólhoz, amikor ismát Rodrigues lőhetett, de csak a felsőlécet találta el. Egy perccel később már a Real kontrázhatott, melynek végén ismét megszerezték a vezetést a 37. percben. Borja Mayoral vihette egyedül a labdát át a védökön, majd lőtt, a labdába azonban beleért Rodrigues, aki így ismét gólt lőtt, de most a rossz kapuba. A 45. percben még Modric próbálkozhatott, de Rulli résen volt, és megállította a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A második félidő első perceiben a Sociedadnál volt többet a labda és többet is támadtak, azonban az első nagy helyzet a Real Madrid nevéhez fűződik. Megint Mayoral lőtt a kapura, Rulli bravúrral védeni tudott, ám a kipattanó ismét a fiatal spanyol elé került, aki végül az oldalhálót találta el. Továbbra is jó iramú volt a meccs, mindkét csapat szeretett volna még gólt szerezni. Aztán a 61. percben jött is a gól, a madridi oldalon. Isco adott fantasztikus labdát Bale-nek, aki lefutotta a mellette nyargaló Rodriguest, majd átemelte a kapujából kijövő Rulli felett átemelte a játékszert, be a hálóba. Ezután is hajtott tovább a Real Sociedad, és a kinyíló hazai csapat miatt könnyen tudott kontrázni a királyi gárda. A 76. percben a csereként beálló Lucas Vazquez került jó helyzetbe épp a kapu előtt, de már nem érte el a labdát Rulli előtt. A 81. percben a hazaiak is kapura lőhettek, Willian Jose találta el jól a labdát, de Navas védett. A 82. percben ott lehetett volna a negyedik is a Real Madridnak, Asensio be is talált a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 84. percben Zurutuza szépíthetett volna, de végül Carvajal mentett. A 90. percben Vela maradt teljesen egyedül, de lövése elkerülte a kaput. A 92. percben sérülés miatt le kellett cserélni Theo Hernandezt, de ez már semmit nem változtatott a végeredményen, és két döntetlen után nyerni tudott a Real Madrid.