Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Forró kispadra ült le Miriuta

Miriuta László szereti a kihívásokat. Egykor román állampolgárként lett magyar, s húzta fel a magyar nemzeti csapat mezét magára. Később szülőhazájában a CRF Cluj kispadjára kétszer is leült mellette a német Cottbus és a Győri ETO szakmai munkájáért felelt. Mostantól pedig a Dinamo Bukarest játékosait fogja irányítani.

Két és fél év: Miruta Laci a Győr új szakvezetője. - fotó: origo.hu

Miriuta a győri kispad után a Dinamo Bukarestére is leülhet. fotó: origo.hu

Miriuta Vasile (László) lett a Dinamo Bukarest vezetőedzője – jelentette be Adrian Mutu a bukaresti klub sportigazgatója. Az egykor többek között a Győr, a Fehérvár, a Ferencváros és az Újpest mezét is felhúzó focista, a CFR Kolozsvár, a Győri ETO és az Energie Cottbus korábbi szakvezetője 2019 júniusáig kötött szerződést a Dinamóval. A bukarestiek azután voltak kénytelenek új vezetőedzőt keresni, hogy Cosmin Contra román szövetségi kapitány lett.

Miriuta új csapata 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes, de az idei Ligakupa-sikerén kívül öt éve nem nyert komolyabb trófeát a gárda. A Liga 1 hetedik helyén álló egylet szurkolói közismertek magyarellenes megnyilvánulásairól. Ennek ellenére az utóbbi időben is volt magyar játékosa a klubnak, hiszen Kovács Zoltán 2014-15 -ös bajnokságban tartozott a gárda keretéhez.

Endrődi Dávid