Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Tisztelnünk kell a Ligakupát, mint sorozatot!”

A Manchester United címvédőhöz méltóan kezdett az angol Ligakupában. A Burton Albion elleni 4:1-es győzelem után José Mourinho újságírói kérdésre érdekes gondolatmenetbe kezdett.

(Kép: goal.com)

“Tisztában kell lenni azzal, hogy ez is egy hivatalos versenysorozat! Fontosnak kell lennie a Manchester United számára, és ezért fontos a számomra is, mint menedzser. Természetesen azt szeretném, hogy a játékosaim is hasonlóan gondolkodjanak” – Kezdte Mourinho a BBC-nek adott interjújában, arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon mennyire tartja fontosnak a Ligakupa küzdelmeit, annak tükrében, hogy beindul a szezon, és dübörög a Bajnokok Ligája is, ahol az angol csapatoknak nem sok babér termett az elmúlt években.  “Ha azt kérdeznék tőlem, hogy ‘vajon a Ligakupa nélkül az angol csapatoknak nagyobb esélye lenne megélni mondjuk a Bajnokok Ligája egyenes kiesési szakaszát?’, azt válaszolnám, hogy talán ez igaz lenne.  Ugyanis lehetséges, hogy frissebbek lennénk Európában.”

“Ettől függetlenül itt van ez a sorozat, amit tisztelnünk kell, ugyan úgy, mint a szponzorokat, vagy a szembejövő ellenfelet, nem utolsó sorban pedig profiként kell viselkednünk! Ha megnyerhetjük, nyerjük meg, ha nem, akkor az azt jelenti majd, hogy az ellenfél azon a meccsen jobb volt nálunk!” – Zárta mondandóját Mourinho.

Az MU következő ellenfele a sorozat nyolcaddöntőjében a Swansea City lesz idegenben. A találkozó pontos időpontját később jelölik ki.