Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Gálázott a Levante a Real Sociedad ellen – videóval

A spanyol bajnokság 5. fordulójának zárónapján három mérkőzést játszottak. Az egyik legnagyobb meglepetés ismét a Levante volt, aki egy Real Madrid és egy Valencia elleni döntetlen után most legyőzte a Real Sociedadot, nem is akárhogyan. A további mérkőzéseken a Celta Vigo az utolsó percekben vesztett pontot a Getafe ellen, a Villarreal pedig nem tudott gól lőni az Espanyolnak, de a katalánok sem a “Sárga tenheralattjárónak”.

w_900x700_21224213levante-realsociedad18

Forrás: laliga.es

Levante – Real Sociedad: 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Chema (45.), Morales (75. – büntetőből), Bardhi (89.) ill.
Kiállítás: Diego Llorente (88.)

Többet birtokolta a labdát a Sociedad, de a Levante sem hagyta magát, ha labdát szereztek, megindultak az ellenfél kapuja felé. A 33. percben már nagyon közel is voltak a gólhoz, amikor Jose Morales egy szöglet után az elé kerülő labdát lőtte kapura a jobb alsó sarok irányába, de a kapus szép mozdulattal védte a lövést. A 45. percben viszont már jött is a gól. Chema lőtt kapásból az elé érkező labdába, ami gyönyörűen vágódott a jobb felső sarokba.

A második félidőben a hazai csapat berendezkedett az eredmény megvédésére, a Real Sociedad képtelen volt feltörni a védelmet. A játékrész elején volt egy nagy lehetőségük, de azt Juanmi a kapu felé lőtte, azután nem sok helyzetet tudtak kialakítani. A 75. percben ráadásul még egy tizenegyeshez is jutottak, miután Pedro Lopez  a labda helyett ellenfele lábát találta el a tizenhatoson belül. A büntetőponthoz Jose Morales állt, aki könnyedén értékesítette a lehetőséget. A Real Sociedadnak szerencséje sem volt, mivel a 88.percben kiállították Diego Llorentét a második sárga lapával. A 89. percben pedig az Újpest korábbi játékosa, Enis Bardhi is betalált egy brilliáns szabadrúgásból, amit a szabálytalanság miatt kaptak. A baszk klub újabb vereséget szenvedett, a Levante viszont az előkelő 5. helyen áll a tabellán.

Celta Vigo – Getafe: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Gomez (25.) ill. Rodriguez (86.)

Labdabirtoklásban mindenképp az újonc madridi csapat felé nőtt a Celta Vigo, majd a 25. percben már egy góllal is előttük jártak. Hugo Mallo lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Maximiliano Gomez érkezett, majd lőtt a hálóba a kapus mellett.

A második félidőben csökkent az iram, de még mindig inkább a hazai csapat próbálkozott a támadásokkal, míg a vendégek védekeztek. A 62. percben azonban volt egy Getafe helyzet is, miután Amath Diedhiou csapott le egy kipattanó labdára, ám a kapu jobb oldalába tartó lövést  Sergio Alvarez bravúrral védeni tudta. Aztán a 86. percben meglepetésként egyenlített az újonc csapat. Angel Rodriguez kapott egy lapos passzt a kapu előterében, majd a labdát a bal felső sarokba rúgta, ezzel begyűjtve az egy pontot.

Villarreal – Espanyol: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill.

Kiegyenlített meccs volt, ám az Espanyolnak voltak nagyobb helyzetei, főleg az első félidőben. A 7. percben  Pablo Piatti brilliáns beívelést küldött a kapu elé, Jurado pedig a védők gyűrűjéből fejelt kapura, de a labda pár centivel fölé ment. A 21. percben Leo Baptistao ugrott fel a labdára, ám fejesét a kaps bravúrral védeni tudta. A játékrész utolsó percére maradt még egy Villarreal helyzet is, amikor Samu Castillejo szlalomozott végig a védők között, de a léc alá tartó lövését Pau Lopez védeni tudta.

A második félidőben is a katalánoknak jöttek ki jobban a helyzetek. A 62. percben Gerard Moreno hagyott vihette egyben a labdát Mariano Barbosa kapuja felé, az ötösről próbált lőni, de a kapus a jobb alsó sarokba tartó lövést védeni tudta. A 75. percben David Lopez bombázott a kapura szemfülesen, de végül csak a kapu felé lőtte a labdát. Hiába volt a végére kicsit fölényben az Espanyol, gólt nem tudott szerezni a Villarreal ellen, de leglább nem is kaptak.