Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a PSG kontrái végzetesek voltak a Bayern számára – videóval

Carlo Ancelotti felforgatott kezdője, Robben és Ribery nélkül nem úgy működött, ahogy minden bizonnyal azt az olasz edző elképzelte. Hiába birtokolták sokkal többet a labdát, hiába volt 18 szögletük, míg a párizsiaknak mindössze egy, így is átfutott rajtuk a PSG, ráadásul minden kontrájukban ott volt a gól. A csoport másik mérkőzésén a Celtic is nagyon simán nyert az Anderlecht ellen. 

DKwa1S9WsAA6mna

Forrás: PSG hivatalos Twitter

PSG – Bayern München: 3-0 (2-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs) Vezette: Mateo Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Dani Alves (2.), Cavani (31.), Neymar (63.) ill. –
Sárga lap: Verratti (73.) ill. Kimmich (23.), Vidal (45.), Alcantara (60.), Rudy (78.)
Kiállítás: – ill. – 

PSG: Areola, Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Dani Alves, Rabiot, Motta (Lo Celso, 86.), Verratti (Draxler, 89.), Neymar, Cavani, Mbappe (Di Maria, 79.). Vezetőedző: Unai Emery

Bayern München: Ulreich, Kimmich, Sule, Martinez, Alaba, Tolisso (Rudy, 46.), Alcantara, Vidal, Müller (Robben, 69.), James (Coman, 46.), Lewandowski. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Alig kezdődött el a mérkőzés, de a PSG már meg is szerezte a vezetést a 2. percben. Neymar egyedül csapta be a Bayern München védelmét, átszlalomozva a védőkön, majd a szélen teljesen egyedül érkező Dani Alvesnek passzolt, aki Ulreich lába között a hálóba lőtt. A gól után kicsit össze volt még zavarodva a német csapat, de sikerült valamennyire összeszedniük magukat, és több támadást is tudtak vezetni. A 12. percben egy szöglet után egy Müller lövésével egyenlíthettek volna, de a kabda végül mellé ment. Többet volt a Bayern a PSG térfelén, a gól óta nem tudott egy normális támadást végigvezetni a hazai csapat. A 19. percben Javi Martinez szánta el magát egy bombára, amit Areola bravúrral védett. A 22. percben azonban megindulhatott a PSG, ám a nagyon jó helyzetben lévő Neymarnak hosszú volt a passz a kapu előtt. Nagyon nyomott a Bayern, beszorította a párizsiakat a kapujuk elé, aztán a 27. percben egy gyors kontrából máris a németek kapuja előtt volt Cavani, ám a lövése elkerülte a kaput. Aztán szinte a semmiből, a 31. percben jött a második PSG gól. Dani Alves ugratta ki mesterien Mbappét, aki a védőjét kicselezve passzolt Cavani elé, az uruguayi pedig kapásból lőtt, pont a léc alá. A Bayern azért nem adta fel, továbbra is támadtak, járatták a labdát, de a PSG a semmiből szinte mindig ki tudott alakítani helyzeteket. A 37. percben Neymar lövését védte Ulreich, majd egy perccel később ismét a brazil elől kellett menteni. A játékrész végére ismét beszorultak a hazaiak, de ez csak meddő fölény volt a Bayern számára, hiszen nem tudtak előnyt kovácsolni a fölényükből.

A második félidőt is a párizsiak kezdték jobban, csakúgy mint az elsőt. Az 50. percben Neymar kapott nagyon jó passzt közvetlenül a kapu előtt, de a lövést nagyon elrontotta. Sokat kontrázott a PSG, és az 59. percben Mbappe előtt volt ott a lehetőség, hogy növelje az előnyét, de Javi Martinez az utolsó pillanatban blokkolt. A 63. percben azonban már nem hibáztak, és jött is a harmadik gól a hazaiaknak. Mbappe ismét gyönyöűen cselezett végig a védők között, majd lőtt, de Javi Martinez blokkolt, a róla lepattanó labdára viszont lecsapott Neymar, aki meglőtte a párizsi klub 100. BEK/BL találatát. A 67. percben szépíthetett volna a Bayern, Vidal be is fejelte a labdát a hálóba, ám a találatot les miatt érvénytelenítették. A 71. perben Alves duplázhatott volna, de inkább úgy döntött, hogy lepasszolja a labdát valamelyik csapattársának, ám ahová lőtte, ott senki nem volt. Érdekesség, hogy ekkor már 1:16 volt a szögletek aránya, csak épp a Bayern München javára. A 87. percre még jutott egy Areola bravúr Coman okos lövésénél. A hosszabbításban már mindkét csapat várta, hogy vége legyen a mérkőzésnek, ám az utolsó percben Lewandowski szabadrúgását még védenie kellett a kapusnak, de amíg a PSG boldogan vonulhatott le a pályáról, addig Ancelotti gárdájának sok mindenóről kell majd beszélgetniük a meccs után.

Anderlecht – Celtic: 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Griffiths (38.), Kara (50. – öngól), Sinclair (90+2.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Kiegyenlített meccs zajlott a két csapat között, de a skótok jobban kihasználták a helyzeteiket. Az első góljukat a 38. percben szerezték, amikor Kieran Tierney passzából Griffiths lőtt a már üresen álló kapuba. A második félidőben sikerült növelniük az előnyüket. Az 50. percben lövéssel próbálozhatott a Celtic, ám Serigne Kara, az Anderlecht védője beleért a labdába, ami a kapus mellett a hálóba pattant. A 73. percben ott lehetett volna az esély a szépítésre az Anderlechtnek, amikor Pieter Gerkens küldött hatalmas lövést a bal felső sarok irányába, de Craig Gordon bravúrral védett.  A 92. percben azonban megszerezte a harmadik gólját is a skót csapat Scott Sinclair révén, ezzel beállítva a végeredményt.