Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hazai pályán nullázta le ellenfelét a Juve – videóval

Nehezen ugyan, de a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának második fordulójában Torinóban győzött a legutóbbi döntős Juventus. Az ellenfél a görög Olympiakosz volt, amely egy darabig megúszta gól nélkül, ám végül így is kikapott kettővel.

IMG_20170927_224643Higuaín lőtte a meccs első gólját Torinóban! (forrás: twitter.com/juventusfc)

Mind a négy legutóbbi hazai meccsét megnyerte a BL-ben a Juventus, az olasz bajnoki címvédő, egyben a Bajnokok Ligája legutóbbi döntőse, amely vendége Torinóban ezúttal a görög Olympiakosz volt. Ami meg hab a tortán, hogy a torinói alakulat ebben a sorozatban a legutóbbi 19 találkozóján nem talált legyőzőre otthoni környezetben (14 győzelem, 9 döntetlen)!

A Zebrák első hazai BL-meccse a 2017/2018-as szezonban ez volt, és javítottak volna az első körös Barcelona ellen elszenvedett 3-0-s vereségük után. Az Olympiakosz is kikapott az első körben, amely hazai pályán maradt alul egy izgalmas meccsen a lisszaboni Sportinggal szemben (3-2). A vendégeknél azóta egy edzőváltás is történt, ugyanis a hétvégén szintén 3-2-re elvesztett AEK Athén elleni bajnoki után a Legia Varsó korábbi trénerét, az albán Besnik Hasit a görög Takis Lemonis váltotta, aki nem először ülhet ezzel az Olympiakosz kispadján.

Az első komolyabb helyzetre több, mint félórát kellett várni, de Mandzukic fejesét Proto nagy védése követte a 34. percben. Innentől kezdve viszont a félidő végéig rendre próbálkozott a Juve. Egy perccel a horvát helyzete után Sturaro is fejjel próbálkozott, de az Olympiakosz hálóőre ismét védett. A 40. minutumban is jött Mandzukic, aki újból fejjel vette volna be a vendégek kapuját, viszont megint résen volt a görögök hálóőre. Az első játékrész rendes játékidejének utolsó minutumában lövéssel is próbálkozott a hazai klub, ám Dybala löketénél is Proto volt a nyerő. Egy félidőnyi játék után magabiztosan irányított a Juventus, főleg mezőnyben, de a gól még váratott magára.

Ám a 69. percben megtört a jég, és a magabiztos fölényben futballozó Juventus megszerezte a vezetést! Ekkor Higuaín első lövése még lepattant a blokkról, majd az argentin a kipattanót bevágta 9 perccel becserélését követően (1-0)!

IMG_20170927_224718A pontot az i-re Mandzukic tette fel (forrás: twitter.com/juventusfcen)

A hajrához közelítve jött a győzelmet bebiztosító Juve-találat. A 80. minutumban az első játékrészben többször próbálkozó Mandzukic növelte a Zebrák előnyét (2-0)!

IMG_20170927_224713Buffon kapuját ma este sem lehetett bevenni! (forrás: twitter.com/juventusfcen)

A 85. percben a szépítést megszerezhette volna az Olympiakosz, ám Buffonnak ekkor sem akadt dolga, Ben Nabouhane mellé lőtte a labdát.

A Juventus tehát hozta a kötelezőt, és megszerette első pontjait ebben a BL-szezonban, és immár zsinórban 5 hazai meccsét nyerte meg a kupasorozatban, és egyben már 20 találkozó óta veretlen a Bajnokok Ligájában Allegri alakulata! Az meg már csak egy kis plusz a mostani találkozó kapcsán, hogy a német játékvezetőnek egyszer sem kellett a zsebéhez nyúlnia lap miatt.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 2. FORDULÓ – D-CSOPORT

Juventus – Olympiakosz • 2-0 (0-0)
Helyszín: Juventus Stadion, Torinó. Vezette: Tobias Stieler (német)
Gólszerzők: Higuaín (69.), Mandzukic (80.), ill.
Sárga lapok:
Kiállítás:

Juventus: Buffon – Sturaro (Benatia, 81.), Barzagli, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Matuidi – Cuadrado (Higuaín, 60.), Dybala, Douglas Costa (Bernardeschi, 84.) – Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Olympiakosz: Proto – Figuerias, Engels, Nikolaou, Koutris – Zdjelar (Fourtunis, 77.), Romao – Pardo (Ben, 72.), Odjidja-Ofoe, Seba – Emenike (Marin, 88.). Vezetőedző: Panagiotis Lemonis

https://youtu.be/NhdYAGfl_Gk


A D-csoport állása a második fordulót követően

IMG_20170927_225051

Nagy Dávid