Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Elmaradhat a hétvégi bajnoki! – Sajtóhír

A katalán Mundo Deportivo című sportnapilap szerint bizonytalannak tűnik, hogy a hétvégén lejátsszák-e a Camp Nouban az FC Barcelona – Las Palmas bajnokit.

(Kép: as.com)

Vasárnap 16:15-kor rendeznék az eredeti tervek szerint a Barcelona – Las Palmas bajnokit, mivel azonban ugyanerre a napra tűzték ki a katalán függetlenségi referendum megtartását, nehézségekbe ütközhet a találkozó megtartása.

Az ok egészen egyszerű, ha a választások miatt a rendőrség erőit elég erőteljesen meg kell osztani, akkor a Camp Nou környékén megeshet, hogy nem jut elég rendőr a találkozó biztosítására. Jordi Cardoner, a Barca alelnöke szerdán ugyan megígérte, hogy a választások semmiképpen sem zavarják majd meg a találkozó biztonságos lebonyolítását, a katalán Mundo Deportivo mégis arról ír, hogy bizony kérdéses a bajnoki megrendezése.

A katalán kormányzat vezetője, Carles Puigdemont a déli órákban pont ma tart egyeztetéseket a rendőri szervek vezetőivel egyebek mellett arról is, hogy valóban kockázatos lenne-e megtartani a Barca hazai bajnokiját. A Mundo Deportivo szerint a Barca – Las Palmas kapcsán sok múlik azon, hogy miképpen zajlanak ezek egyeztetések a felek között.