Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: iksz a Porto rangadóján – videóval

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tegnap esti, 8. fordulójában megrendezett rangadóján az éllovas FC Porto a második helyezett lisszaboni Sporting otthonába látogatott. A fővárosban lejátszott bajnoki vége pontosztozkodás lett, mellyel lényegében nem változott semmi, továbbra is szoros a küzdelem az élen.

Sporting+CP+v+Porto+Primeira+Liga+H_Vh1S0M7pClCasillasék hiába voltak jobbak a Sportingnál, mégsem tudott nyerni az éllovas (forrás: zimbio.com)

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának részeként tegnap este rangadót rendeztek. A fővárosban, Lisszabonban a második helyen álló Sporting látta vendégül az éllovas FC Portót.

Sporting+CP+v+Porto+Primeira+Liga+0oQPxr2QVwglA mérkőzés helyszíne a rangadó előtt, a csodás Estadio José Alvalade (forrás: zimbio.com)

Az egész találkozón jobb volt a Porto a mutatók alapján, s a vendégcsapat az első félidő végén nagyon közel járt a gólszerzéshez. A 44. minutumban Marega találta telibe a felső lécet! Az egész találkozón a Sporting egyetlen kaput eltaláló lövést tudott felmutatni, azt is az első félidőben, míg a portói alakulatnak több lehetősége akadt. A legnagyobb a fentebb említett helyzet volt, viszont a lefújásig a Porto sem tudott betalálni, így pontosztozkodással ért véget a nagy rangadó.

Mindkét klub megőrizte ezzel korábbi helyét, mely a Porto javára 2 pontot jelent a második helyezett Sportinggal szemben. A Sporting ezzel már négy meccse nyeretlen, a hétközben pedig szintén hazai pályán kapott ki a Barcától a BL-ben, viszont “csak” egy öngóllal. Ezzel szemben a Porto a francia bajnok Monaco otthonában nyert simán 3-0-ra a BL-ben még hétközben, a portói csapat pedig jelenleg négy meccse veretlen, melyből hármat meg is nyert!

Portugál bajnokság, 8. forduló

https://youtu.be/T11AynRCvIg


A 8. forduló összegzése
A bajnokság első helyén tehát az FC Porto áll 22 ponttal, 19-3-as gólaránnyal, míg a második helyet elfoglaló Sportinggal 20 pontot zsebelt be eddig, s 16 szerzett gólja mellett “csak” 4-szer kapitulált. A lisszaboni rivális – mármint a Sportingé – vagyis a címvédő Benfica a fővárosi zöld-fehérektől 3 ponttal van lemaradva harmadikként. A legutóbbi bajnokcsapat a Maritimo otthonában ikszelt a 8. körben, míg a hétközi BL-meccsén a Basel ellen kapott ki 5-0-ra. A Benfica ellen a ligában tegnap késő este pontot szerző Maritimo a döntetlennel egy ponttal van lemaradva a – 4. helyen állva – legutóbbi ellenfelétől. Az 5. pozíció pedig a Braga csapatáé, amely pedig a Maritimo-tól van egy pontra, tehát a Benficától kettővel van lemaradva. A Braga ebben a körben nagyot játszott, féltucat gólt lőtt, ellenfelét pedig lenullázta!

A középmezőny is elég szoros a portugál élvonalban, ahogyan a hátsó szekció is, ahol az utolsó négy csapat azonos pontszámmal áll, s az őket megelőző két alakulat is csak eggyel szerzett többet náluk! Annyi biztos, még sok van a bajnokság végéig, így még lehet, hogy minden megváltozhat. Mindesetre a Fociclub.hu csapata a portugál élvonal legjobb meccseiről, rangadóiról a továbbiakban is beszámol majd!

A 8. forduló eredményei
Chaves – Tondela • 1-1 (1-1)
Ferreira – Moreirense • 3-2 (2-1)
Portimonense – Aves • 2-2 (1-1)
Boavista – Feirense • 1-0 (1-0)
Rio Ave – Setubal • 2-1 (0-0)
Braga – Estoril • 6-0 (2-0)
Sporting CP – FC Porto • 0-0
Maritimo – Benfica • 1-1 (0-1)
Belenenses – Guimaraes • 1-0 (1-0)

A bajnokság állása 8 fordulót követően

IMG_20171002_024946

Nagy Dávid