Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt gól választja el Messit a világrekordtól

Lionel Messi a jelenkori labdarúgás egyik, ha nem a legnagyobb alakja, sőt a labdarúgás egyetemes történetének egyik legfényesebben csillogó ékköve, csakúgy, mint Cristiano Ronaldo. A két kiváló klasszis egymás rekordjait múlja felül, illetve korábban megdönthetetlennek hitt világrekordokat adnak át a múltnak. Egy ilyen mérföldkő küszöbén áll a Barca argentin csillaga, avagy a legendás Gerd Müller már nem sokáig lesz rekorder. 

14954605739799

Ilyenek az ember: minden egyes Messi, vagy Ronaldo rekord esetén elővesszük a másikat…

Mindössze öt gól

A Bayern München legendás labdarúgója Gerd Müller tizennégy profi szezont húzott le a Bundesligában, ez idő alatt pedig 427 bajnoki mérkőzésen 365 alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Utolsó gólját még az 1978/79-es szezonban szerezte, ez a rekord pedig azóta is megdönthetetlennek bizonyult, tehát a mai napig világrekordnak számít. Fontos megjegyezni és kihangsúlyozni, hogy az egy adott bajnokságon belül szerzett gólokról beszélünk csak.

Lionel Messi az FC Barcelona argentin csillaga idén a tizennegyedik profi szezonját kezdte meg, statisztikái pedig egészen hasonlítanak a német legendáéra, ám gólátlaga valamivel jobb, ez a lentebb mellékelt ábrából jól kivehető. Szinte kétségtelen, hogy az idei szezonban beéri, és megelőzi Gerd Müllert. Jelenleg 360 La Liga találatnál jár, az idei szezont pedig parádésan kezdte, és hét forduló után 11 találattal toronymagasan vezeti a góllövőlistát.

22137020_1489551977765228_3637468486587621004_o

Miért nem lehet rekorder Ronaldo?

Nyilván sokakban felmerül a kérdés, hogy hol tart a két esztendővel idősebb Cristiano Ronaldo, aki szintén ontja a gólokat a spanyol élvonalban. Nos, a portugál Eb-győztes jobb gólátlaggal rendelkezik a  La Ligában, mint Lionel Messi, hiszen 268 meccsen 285 gólt szerzett, ám gólszámban elmarad. Míg az argentin gólátlaga 0,93 gól mérkőzésenként, addig a portugál 1,06-os átlagot tudhat magáénak. Igen ám, de CR7 kész sztárként érkezett meg a Real Madridhoz egy manchesteri aranylabdával a zsebben, míg Lionel Messi tizenévesen feltörekvő tehetségként kezdte el bontogatni a szárnyait egykoron a Barcelona játékosaként. Így ez az összehasonlítás kissé fals képet ad, az átlag, a puszta számstatisztika viszont megváltoztathatatlan.

Hogy miért nem lehet ez a rekord soha CR7-é? Nos, pont azért, mert ő a Premier League-ben lett szár, ott bontogatta a szárnyait. Ha a Premier League és a La Liga találatokat összeadjuk, akkor 369 gólnál tart, ez a rekord azonban az egy bajnokságon belül szerzett gólokról szól Gerd Müller és Messi között. Amennyiben azt néznénk, hogy pályafutása során ki mennyi bajnoki gólt szerzett, még Gerd Müller Ronaldo előtt jár, ahogy például Puskás Ferenc, Di Stefano és Eusébio is, hogy csak pár nevet említsünk a régi nagyok közül.