Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: horvát blama, Izland egyenes kijutó lesz? – Videóval

Az oroszországi világbajnokság európai selejtezőzónájában a végletekig kiélezett ‘I’ jelű csoportban négy, a továbbjutó helyek szempontjából abszolút esélyes válogatott volt a forduló előtt – A kilencedik kör után Törökország elszállásával már csak három maradt…

(Kép: WCQ Twitter)

Horvátország – Finnország 1-1 (0-0)
Gól: Mandzukic (57.) illetve Soiri (90.)

Gól nélküli első félidőt követően a horvátok a szünet után végül csak megtörték a világbajnoki részvétel szempontjából már abszolút minden-mindegy alapon futballozó finneket. A hazaiak találatát gólt igazi lesipuskáshoz méltóan Mario Mandzukic szerezte, aki a menteni igyekvő Niklas Moisanderről a ‘gólba tartó labdát’ még a gólvonal előtt betessékelte a kapuba.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Juve csatárának selejtezőbeli ötödik gólja három pontot ér majd szomszédunknak, azonban a Finnek nem így gondolták! Abszolút sportemberhez méltóan Pyry Soiri  utolsó pillanatokban szerzett góljával elvettek két nagyon fontos pontot Modricéktól!

Minden dicséret megilleti a finneket, ugyanakkor a horvátok kezdhetnek kicsit aggódni is, hiszen a hazai pályán mindenkire veszélyes ukránokhoz látogatnak, ahol vereség híján legrosszabb esetben is odaérnek a második helyre…

Mandzukic (1-0)

https://www.youtube.com/watch?v=1WjrD4ay3wc

A finnek egyenlítő gólja:

https://www.youtube.com/watch?v=xAWZw19rMqE

Törökország – Izland 0-3 (0-2)
Gól: Gudmundson (32.), Bjarnason (39.), K. Arnason (50.)

Izland legjobb Európa-bajnokságon látott énjét csillogtatta meg Isztambulban. A török katlanban az abszolút mezőnyfölényben futballozó hazaiak ellen kíméletlen befejezőnek bizonyultak a vendégek, és szerezték meg mindhárom pontot.

A meglepően sima győzelmével Izland immáron vezeti a csoportot, és a legnagyobb favoritnak is tekinthető az első hely megszerzését illetően, hiszen Koszovóval játszik hazai pályán az utolsó körben.

Egy érdekesség: Hogy mi volt az izlandi gólok kulcsa? Egy kapuisirúgás, egy elől jó helyre letett labda, majd egy szögletrúgás… Már csak az Eb-n is látott nagy bedobás hiányzott!

https://www.youtube.com/watch?v=tDn1EjY0J5U

Koszovó – Ukrajna 0-2 (0-0)
Gól: Paqarada (60. -öngól), Yarmolenko (88.)

Ukrajna ha nem is könnyedén, de hozta a kötelezőt Koszovó ellen, és most már teljes erőbedobással készülhet az Andriy Shevchenko szövetségi kapitány által már korábban beharangozott horvátok elleni kijevi sorsdöntő meccsre.

A csoport állása: