Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: továbbra is élen az MTK, győzött a Kisvárda is

Már nincs nyeretlen a Merkantil Bank ligában, miután a Csákvár némi meglepetésre legyőzte a középmezőny elejéhez tartozó Szolnokot.

eloreIGY7166

Újabb győzelmet aratott az MTK Budapest, amely sorozatban harmadik sikerét érte el, így két pontos előnnyel várhatja a következő fordulót. Gyorsan kétgólos előnyre tett szert a fővárosi együttes a Szeged-2011 ellen, s a második félidőben még magabiztosabbá tette a különbséget. A háromgólos győzelem lehetett volna több is, ha a nagyobb ziccereket kihasználja a házigazda kék-fehér brigád, ám nem tette, de így is imponáló mérleggel zárta a fordulót az MTK.

Ami a közvetlen riválisokat illeti, a Kisvárda nem tette meg azt a szívességet, hogy pontokat veszítsen, így továbbra is tapad az NB I-től tavaly búcsúzó kék-fehérekre, igaz, a várdaiak sovány, egygólos sikert arattak hazai környezetben a Budaörs ellen. S ezzel egymás után második sikerüket aratták.

A harmadik helyen álló Kazincbarcika nem lehet büszke vasárnapi teljesítményére, lévén a Lipcsei Péter irányította barcikaiak a kiesés elől menekülő SVSE-től kaptak ki, amit viszont sem a Békéscsaba, sem a Gyirmót nem tudott kihasználni. A két egylet ráadásul éppen egymás ellen lépett pályára a Viharsarokban, és a döntetlen megfelelt a játék képének.

Ami a bajnokság hátsó traktusát illeti, a sereghajtó Csákvár ebben az idényben először ízlelhette meg a győzelmet, merthogy a középmezőny elején álló Szolnokot meglepően magabiztosan győzték le, így már nincs nyeretlen csapat a másodosztályban sem.

Eredmények:

Békéscsaba – Gyirmót 1-1
G.: Urbin P. (78.) ill.: Kiss M. (67.)

Cegléd – Vác 1-0
G.: Asztalos D. (28.)

Mosonmagyaróvár – Soroksár 0-1
G.: Gyepes (56., 11-esből)

Kisvárda – Budaörs 1-0
G.: Ilic (90+1.)

ZTE – Nyíregyháza 0-2
G.: Pekár (45., 11-esből), Dragóner F. (90+5.)
Kiállítva: Fujsz (67.), Babati B. (90+1.) – mindketten ZTE

ETO FC – Dorog 2-2
G.: Bagi (9.), Beliczky (58.) ill.: Szedlár (2.), Kamarás (81.)

Sopron – Kazincbarcika 2-0
G.: Horváth P. (83.), Heil (90., öngól)
Kiállítva: Kanalos (55.) – Kazincbarcika

Csákvár – Szolnok 2-0
G.: Sándor Gy. (75.), Molnár T. (90+2.)

Siófok – Budafok 1-1
G.: Petneházi (81., 11-esből) ill.: Pölöskei P. (68.)

MTK Budapest – Szeged-2011 3-0
G.: Szerencsi (5.), Farkas B. (10.), Lencse (79.)

A bajnokság állása:

NB II-tab

~GS~